“Keşke Kalacak Evimiz Olsa”
27 Mart 2020

“Keşke Kalacak Evimiz Olsa”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD, Rusya, Esed rejimi ve İran’ın taş üstünde taş bırakmadığı Suriye’de hayat zorluklar içinde devam ediyor. İdlib’de mülteci kamplarındaki çadırlarda kalan çocuklardan tüm dünyanın başlatmış olduğu “Evde Kal” kampanyasına yönelik tokat gibi mesaj: “Evde kalın, keşke ben de yapabilseydim

Yıllardır zorba Esed rejimi, ardından ABD, Rusya ve İran’ın katliamlarına maruz kalan Suriye halkı çadırlarda hayatını idame ettirmeye devam ediyor. Savaşa, silaha gelince milyarlarca doları sahadaki taşeronlarına akıtarak çıkar savaşlarına devam eden sömürgeci kafirler 9 yıldır Suriye’de hastane, okul, fırın ve pazarları yerle bir ettiler. Rusya bilerek vahşi saldırılarını Halep ve İdlib’de hastane ve fırınlara yöneltti. Köyler, kasabalar, şehirler tarumar edildi.

Bugün evsiz ve kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşen Suriyeli Müslümanlar çadırlarda kalıyor. Milyonlarcası dünyanın çeşitli ülkelerine göç etmek için ölümü göz alıp, zorlu bir yolculuğa çıktı. Türkiye-Yunanistan sınırında binlerce göçmen çadırlarda ya da derme çatma sığınaklarda kalıyor.

Her ülke kendi kabuğuna çekilmiş dünyaya musallat olan koronavirüsle savaşıyor. İdlib’deki çadırlarda kalan masumlar ise utanması olmayan kapitalist dünyaya yazdıkları İngilizce pankartlarla mesaj verdi. Çocukların ellerinde tuttuğu pankartlardaki İngilizce (Stay home, I wish I can) "Evde kalın, keşke ben de yapabilseydim” mesajları dikkat çekti.

ABD, Rusya, Esed rejimi ve İran’ın havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda bir milyondan fazla Müslüman vahşice katledildi. Bu katliamlar yaşanırken izleyen ya da kınayarak geçiştiren dünya, bugün koronavirüs ile savaşıyor. Televizyonlarda nutuklar atan siyasiler, bugün şato ve saraylarına çekilip kendini görünmeyen bir virüsten korumaya çalışıyor. Kapitalizmin gizlediği bencil ve ahlâksız yüzü, kötü günlerde maskesinden yoksun tüm çirkinliğiyle gözüktü.