İstanbul Sözleşmesi’nin Son Vukuatı Bursa’da!
19 Eylül 2020

İstanbul Sözleşmesi’nin Son Vukuatı Bursa’da!

Ajanslar, Köklü Değişim Medya

Bursa'da, hakkında uzaklaştırma kararı verilen koca eşini evlerinin yatak odasında bir erkekle yakaladı. İstanbul Sözleşmesi bir kadına şiddete daha zemin hazırladı.

Bursa'da, R.Ç. (48), 2 gün önce hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eşi I.Ç.'yi (38) evlerinin yatak odasında bir erkekle (O.S.) yakaladı. Eşini cam parçasıyla yüzünden yaralayıp, O.S.'yi darbeden R.Ç., boğazına bıçak dayayarak intihar teşebbüsünde bulundu. Koca, polis ekipleri tarafından etkisiz hâle getirilip, gözaltına alındı.

'ÜÇTÜR ALDATILIYORUM’

Gözaltına alınan R.Ç.'nin emniyetteki sorgusu tamamlandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.Ç. kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Üçtür aldatılıyorum. 2 gün önce kapıyı çaldım diye hakkımda uzaklaştırma kararı aldırdı. Boşanma aşamasındayız. Evin içinde başka bir erkekle yakaladım. Kanunlar neyi gerektiriyorsa o olacak artık. Ben yandım kimse yanmasın” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINA ŞİDDETİ ÖNLEYEMİYOR!

Son olayda da görüldüğü üzere, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 S.Y. kadına şiddeti önleyemiyor. Şiddeti önleyemediği bir yana, sözleşme ve bu sözleşmeye istinaden çıkartılan yasalar, bazı gayri meşru ilişkilere zemin hazırlıyor. Hâlbuki sözleşmeyi savunanların ısrarla vurguladıkları husus, bu sözleşmenin kadına şiddeti önleyeceği yönünde idi. Ancak Bursa'da yaşanan hadisede de görüldüğü gibi bu yasa ve sözleşme kimileri için gayri meşru ilişkileri için bir zemin hazırlıyor; çaresiz bırakılan eşler ve çözümsüzlük içinde savrulan aileler de toplumda içtimai düzenin daha da bozulmasına sebep oluyor.

Aşağıdaki görselde İstanbul Sözleşmesi ve bu sözleşmeye binaen çıkartılan 6284 S.Y. sonrasında ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri ifade edilmektedir. Görselde, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından kadın cinayetlerindeki artış dikkat çekmektedir.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE AİLE NASIL DİNAMİTLENDİ?

Bursa'da yaşanan hadise hatırlara İstanbul Sözleşmesi'nin vahametini ortaya koyan şu videoyu getirdi:

TİHEK’in düzenlemiş olduğu “Şiddetin Önlenmesi” konulu panelde konuşmacılardan Hakim Vedat Yılmaz’a sorulan soru ve cevabı aslında, İslam nizamının kaldırılıp, Batı’dan ithal edilen kanunlar ve en son İstanbul Sözleşmesi ile bir toplumun nasıl ahlâkının bozulmak istendiğini, ailenin nasıl bir saldırı altında olduğunu ispat ediyor.

Çalıştayın sonunda soru-cevap bölümüne geçildiğinde seyircilerden biri uzaklaştırma kararlarını eleştirerek kanunun büyük bir sıkıntıya yol açtığını belirterek tüm erkeklerin sorgusuz sualsiz kadının beyanıyla evinden uzaklaştırılabileceğini ifade etti. Daha sonra hakime: “Çok ağır bir soru soracağım. Herkesten özür diliyorum. Çok ağır bir soru şu: kadın dilekçe veriyor, size dilekçe verdi. Dedi ki: akşam sevgilimle yatacağım, kocam eve gelirse beni keser.Uzaklaştırma talep ediyorum. Ne karar verirsiniz? Teşekkürler

Hakim ise soruya şöyle cevap verdi: “Aynen anlatayım şimdi bizim adliyemizde adalet kart sistemi var, taraflar giremiyor. Başta yoktu. O zaman 4320 sayılı kanun vardı çok benzeşen yasa… kapımı açtı birisi geldi, oturdu. Hakim bey, beni uzaklaştırdın evden dedi. Bizim hanım dostunu eve aldı dedi. Nafaka da bağladın, ben finansör oldum dedi. Sen de hukuki organizasyonu yaptın dedi. Böyle bir eserimiz var ne yapacağız dedi. Böyle bir yol açık”

Sonrasında Hakim Vedat Yılmaz, kanunun şiddetin engellenmesi için çıkarıldığını, uzaklaştırmayla bir şeyi önlüyoruz ama neyi önlediğimizi bilmiyoruz diyerek sözlerine son verdi.

Batı’dan alınan kanunların işleyişi ve sonuçları, açtığı yaralar aslında AB’nin bu yasaları dayatarak ne murâd ettiğini ortaya koyuyor. Bu kanunları sırf maddi çıkar ve siyasi menfaat için yürürlüğe koyan iktidarlar ise sokaklarda ve evlerde tüm bu olup bitenin asıl sorumlusu.

Kanuna ilaç gibi bakıp, zararı olduğu kadar faydasının da olduğunu düşünüp uygulamak, asıl sorunu ötelemekten başak bir işe yaramıyor. Pozitivist düşünce, insan aklını ilah edinen batıl nizam, tüm dünyayı bir bataklığın içinde yok ediyor.

___

#AileyiNesliToplumuKoru