“İsrail” Vahşeti: 16 Çocuğu Katletti
10 Temmuz 2019

“İsrail” Vahşeti: 16 Çocuğu Katletti

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İşgalci Yahudi varlığı, Gazze'de yılın ilk yarısında 16 çocuğu katletti, 17 çocuğu gözaltına aldı, bin 223 çocuğu ise yaraladı.

“İsrail”, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde bu yılın ilk yarısında 16 çocuğu katletti. El-Mizan İnsan Hakları Merkezinin yayımladığı rapora göre, “İsrail” 2019 yılının ilk yarısında 16 çocuğu katletti, bin 223 çocuğu ise yaraladı.

Çocukların çoğunluğunun Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katıldıkları sırada ölüm ve yaralanmaya maruz kaldığı aktarılan raporda, 17 çocuğun ise “İsrail” güçleri tarafından aynı dönemde gözaltına alındığı belirtildi.

“İsrail” güçlerinin Gazze Şeridi'nde sistematik olarak insan hakları ihlalleri yaptığına işaret edilen raporda, veriler aracılığıyla 2019'un ilk yarısında çocukların öldürülmesi ve yaralanması vakalarındaki artışın gözler önüne serildiği kaydedildi.

Çocukların çatışma kaynaklı saldırılardan en çok etkilenen kesim olduğu vurgulanan raporda, “İsrail”in ihlallerini sürdürmesinin, uluslararası toplumun işgal altındaki Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin topraklarında yaşayan sivillere yönelik ahlaki ve yasal yükümlülüklerini yerine getirememesinin doğal bir yansıması olduğu savunuldu.

“İsrail” 2018’de 900’den Fazla Çocuğu Gözaltına Aldı

“İsrail” işgal güçleri, özellikle 'Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü' eylemleri sırasında artırdığı baskıyla birlikte 2018 yılı içerisinde en az 908 Filistinli çocuğu gözaltına aldı.

Filistinli Esirler Topluluğu, 2018 yılında “İsrail” işgal güçleri tarafından alıkonulan çocuk yaştaki Filistinlilerin sayısının 900’ü geçtiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, 18 yaşının altında bulunan 908 çocuğun, 2018’in ocak ayı ile ekim sonu arasında alıkonulduğunu ve bunların 270’inin hala çeşitli hapishanelerde tutulduğu belirtildi.