“İsrail” Kana Doymuyor: 42 Ölü
17 Mayıs 2021

“İsrail” Kana Doymuyor: 42 Ölü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Filistinli yetkililer, Pazar günü Gazze'de “İsrail”in gerçekleştirdiği hava saldırılarında 16'sı kadın, 10'u çocuk olmak üzere toplam 42 kişinin öldüğünü duyurdu. Çatışmalardan bu yana “İsrail” saldırıları sonucunda toplamda 197 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, bunun çatışmanın başından beri bir günde kaydedilen en yüksek sayıdaki ölüm olduğunu söyledi.

“İsrail” ise geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan gerilimden bu yana Gazze'den atılan roketler sonucunda 2'si çocuk 10 kişinin öldüğünü ve hafta boyunca da 3 binden fazla roketin atıldığını açıkladı.

Guterres’ten Kriz Uyarısı

Yahudi varlığı Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik süren harekâtın "tüm gücüyle" devam edeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, gerilimin devam etmesinin bölgede "kontrol edilemez bir krize" yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

Guterres Pazar günü yaptığı açıklamada, "son derece korkunç" olarak nitelendirdiği şiddetin derhal son bulmasına yönelik çağrı yaptı. Öte yandan BM de hastaneler dâhil olmak üzere pek çok tesisi olumsuz etkileyebilecek yakıt sıkıntısı konusunda uyarıda bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, “İsrail” saldırıları sonucunda Gazze'de 58'i çocuk, 33'ü kadın toplam 197 kişi hayatını kaybetti.

ABD Başkanından Saldırıya Destek

“İsrail” Başbakanı Binyamin Netanyahu, operasyonun "tüm gücüyle" devam edeceğini ve bunun biraz "vakit alacağını" söyledi.

Pazar günkü basın toplantısında konuşan Netanyahu, üzerlerinde baskıların olduğunu itiraf etti. Ancak özellikle ABD Başkanı Joe Biden'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Biden'ın ekibinden Hady Amr, yaşanan krizi tartışmak üzere Cuma gününden bu yana “İsrail”de temaslarda bulunuyor.