“İsrail” 50 Yaşındaki Kadını Şehit Etti!
18 Eylül 2019

“İsrail” 50 Yaşındaki Kadını Şehit Etti!

Dünya Bülteni

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” askerlerinin, kendisinden korktukları gerekçesiyle ateş açtığı 50 yaşındaki Filistinli bir kadın şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şeria'nın batısı ile işgal altındaki Kudüs'ün doğusu arasında yer alan Kalendiya askeri kontrol noktasında, “İsrail” askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir kadının şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada daha fazla bilgiye yer verilmedi.

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, “İsrail” askerleri sabah saatlerinde Kalendiya askeri kontrol noktası yakınında yayalara ayrılmış özel alandan geçen Filistinli bir kadına ateş açtı.

Olayın ardından “İsrail” askerlerinin kontrol noktasını kapattığı ve Filistinli sağlık ekiplerinin vurulan kadına müdahale etmesine izin vermediği aktarıldı.

İşgal altındaki Şeria'nın batısı ile Kudüs arasında 2003'te inşa edilen 5 metre yüksekliğindeki beton duvar boyunca çok sayıda “İsrail” askeri kontrol noktası bulunuyor.

“İsrail” olağan günlerde özel izinliler dışında Şeria'nın batısındaki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor.

“İsrail” ablukası altındaki Gazze'de yaşayanların ise ne Kudüs'e ne de başka bir yere seyahat etme hakkı bulunmuyor. Kudüs'ün doğusu ve Şeria'nın batısı 1967'den beri “İsrail” işgali altında tutuluyor.