İşgal Güçleri Evleri Bastı: 16 Filistinli Müslümanı Gözaltına Aldı
11 Temmuz 2018

İşgal Güçleri Evleri Bastı: 16 Filistinli Müslümanı Gözaltına Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi

Köklü Değişim Medya

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında arama yaptığı evlerdeki paralara el koydu, 16 kişiyi gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin birçok bölgeye baskın düzenlediğini ve Ramallah'ın batısındaki Beytunya'da baskın sırasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatılmaların yaşandığını söyledi.

Beytunya'daki çatışmalarda Filistinli bir gencin işgal güçlerinin kurşunuyla yaralandığı ve işgal güçlerinin ayrıca Ramallah'ın doğusundaki Kefer Malik ve Tulkerem yakınlarındaki Deir El-Ğusun beldelerine baskın düzenlediği ifade edildi.

İşgal güçlerinin Filistinlilerin evlerine düzenlediği baskınlar sırasında evlerde arama yaptığı ve bazı evlerde bulduğu paralara el koyduğu belirtildi.

İşgal güçlerinin Nablus kentine ve çevresindeki köylere düzenlediği baskınlar sırasında aralarında bir üniversite öğretim görevlisi ve bir avukatın da olduğu üç kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin kentin batısındaki El-Meacin Mahallesi'nde bir binaya baskın düzenlediğini ve öğretim görevlisi Gassan Zevkan'ı gözaltına aldığını, evinde arama yaptığını ve 11 şikel ile cep telefonlarına el koyduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin Zevkan'ı sahibi olduğu matbaaya da götürdüğü ve matbaada arama yaparak bilgisayarına el koyduğu ifade edildi.