Hulusi Akar: “Müşterek Harekât Merkezi Faaliyete Başladı”
24 Ağustos 2019

Hulusi Akar: “Müşterek Harekât Merkezi Faaliyete Başladı”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile Suriye'de güvenli bölgenin oluşturulması için kurulan 'Müşterek Harekât Merkezi'nin tam kapasiteyle faaliyete başladığını duyurdu.

İzmir'de konuşan Akar, "Birleşik Müşterek Harekât Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Birinci safhayla ilgili sahada uygulamalara geçildi" dedi.

İlk ortak helikopter uçuşunun da bugün yapıldığını belirten Bakan Akar, "Ayrıca teröristlere ait mevzilerin ve tahkimatın tahribine de başlandı" diye konuştu.

Türkiye ile ABD, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge kurulmasına yönelik çalışmaların yapılması için "Müşterek Harekât Merkezi"nin oluşturulmasına karar vermişti. Anlaşmaya göre plan 3 aşamalı işleyecek; Müşterek Harekât Merkezi'nin kurulması, faaliyete başlaması ve ortak devriye yapılması.

Bugün üçüncü safhası başlatılan Pençe harekâtına da değinen Akar, "Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16 olmak üzere son 8 ayda Irak’ın kuzeyinde 654 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe-3 başarıyla devam ediyor" dedi.

Akar İdlib'deki gelişmelerle ilgili olarak da "Gözlem noktalarımıza veya oradaki varlığımıza yönelik herhangi bir saldırıda meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanırız" dedi.