Hollanda’da Silahlı Saldırı: 3 Ölü 9 Yaralı
19 Mart 2019

Hollanda’da Silahlı Saldırı: 3 Ölü 9 Yaralı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Hollanda'nın Utrecht kentinde tramvayda meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e yükseldiği, 9 yaralı olduğu belirtildi.

Hollanda polisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Utrecht'te 24 Oktoberplain Meydanı'nda bulunan tren istasyonundaki bir tramvayda silahlı bir kişinin etrafa ateş açması sonucu 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Acil servisler ve terörle mücadele ekipleri olay yerine gönderildi.

Polis ekipleri, olayın bir terör saldırısı olabileceğini belirtirken, Hollanda medyasında yer alan habere göre, Başbakan Mark Rutte de olayla ilgili bir kriz masası oluşturduklarını ve yaşananları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Öte yandan polisin bölgeyi ve bitişik caddeleri kuşatma altına aldığı ancak failin kaçmayı başardığı belirtilirken, Utrecht polisi, olay yerine çok sayıda ambulans, acil servis ekibi ve yaralıları hastanelere götürmesi için de helikopter gönderildiğini ifade etti.

Hollanda Radyosu, Lahey’deki hükümet merkezinde güvenlik önlemlerinin güçlendirildiğini bildirirken, olay yerinde çok sayıda polis helikopterinin bulunduğu ifade edildi.

Hollanda polisi saldırı sonrası bölgede güvenlik önlemlerini artırırken, saldırganın olaydan sonra bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

Hollanda Terörle Mücadele Birimi: “Utrecht’in Çeşitli Yerlerinde Silahlı Çatışma Yaşandı”

Hollanda Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörü (NCTV) Sözcüsü Pieter-Jaap Aalbersberg, Utrecht’in çeşitli noktalarında silahlı çatışmaların meydana geldiğini ve polisin saldırganı yakalamak için geniş çaplı bir operasyon yürüttüğünü ifade etti.

Öte yandan Hollanda Güvenlik Güçleri’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, aralarında Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın da bulunduğu çok sayıda cami, havaalanı ve istasyonda güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada Utrecht’teki durum nedeniyle havaalanları ve kamusal alanlarda alarm durumunun söz konusu olduğu bildirildi.

Hollanda hükümeti, Utrecht şehri için tehdit seviyesini maksimum 5’e yükseltirken, ülkenin geri kalanında ise tehdit seviyesinin 4’e indirildiği ifade edildi.

Utrecht’te birlikte hareket eden polis, savcılık ve belediye ekipleri bölgede yaşayan vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.