Hizb-ut Tahrir Üyesi Abdullah Kuşçu Şanlıurfa’da Tutuklandı!
12 Kasım 2018

Hizb-ut Tahrir Üyesi Abdullah Kuşçu Şanlıurfa’da Tutuklandı!

Köklü Değişim Medya

Türkiye’de hukuksuzluklar ardı ardına yaşanmaya devam ediyor. Hizb-ut Tahrirli Ömer Salman’ın ardından bu kez de Şanlıurfa’dan Abdullah Kuşçu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10 Kasım 2018 günü yaptığımız bir haberde; “Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrirli Yılmaz Çelik lehinde verdiği emsal karara rağmen, Hizb-ut Tahrir üyelerine yargı zulmü son sürat devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’tan Ömer Salman tutuklanarak cezaevine gönderildi.” demiştik. Aradan 3 gün bile geçmedi ki bugün de bir başka yargı mağdurunun haberini veriyoruz maalesef.

Bugün sabah işyerinden tutuklanmak suretiyle alınan ve cezaevin gönderilen isim: Abdullah Kuşçu. 7,5 yıllık cezası Yargıtayca onandıktan sonra kesinleşen ve hükmün infaz edilmesi için bu sabah cezaevine götürülen Abdullah Kuşçu, evli ve iki çocuk sahibi.

Türkiye öyle bir hale geldi ki neredeyse her güne bir hukuksuzluk, mağduriyet düşüyor. 10 Kasım gecesi Hizb-ut Tahrir üyesi Ömer Salman evinden alınarak elleri arkadan kelepçeli bir şekilde yaka-paça cezaevine götürülüyor.

Yine 10 Kasım’da Atatürk’ü anma törenlerinde düşüncelerini dile getiren Tıp öğrencisi Emine Şahin apar topar önce gözaltına alınıyor, ardından tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.

Bugün de Hizb-ut Tahrir üyesi Abdullah Kuşçu işyerinden alınarak cezaevine gönderiliyor.

Hâlbuki Hizb-ut Tahrir üyeleri hakkında verilen cezaların kanuni gerekçesinin olmadığı Anayasa Mahkemesi’nin geçtiğimiz haftalarda aldığı hak ihlali kararı ile ortaya konulmuştu. Buna rağmen tutuklamalar maalesef son bulmuş değil. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile ilk derece mahkemelerin ve Yargıtay’ın aldığı kararlar eleştirilmiş ve kanuni gerekçeden yoksun bulunarak yeniden yargılama kararı verilmişti. Fakat bu kararın üzerinden haftalar geçmesine ve gerekli başvuruların yapılmasına rağmen ne başvurucu Yılmaz Çelik ne de diğer cezaevinde bulunan Hizb-ut Tahrir üyeleri tahliye edildi.