“Hilafet’in Kaldırılması Bir Oldubittiye Getirildi”
03 Mart 2021

“Hilafet’in Kaldırılması Bir Oldubittiye Getirildi”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hilafetin kaldırılışının Miladi 97. Hicri 100. Yıldönümü münasebetiyle Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, Akit gazetesine konuştu. Mahmut KAR, Hilafet’in kaldırılışının nasıl bir oldubittiye getirildiğini ve hangi oyunların oynandığına dikkat çekerken, bugün rejimin Hilafet isteyen Müslümanlara nasıl zulmettiğine de değindi.

Akit Gazetesi’nden Zekeriya SAY’ın haberi şöyle:

Hüznün yıldönümünde gazetemize konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Başkanı Mahmut Kar; Hilafet’in kaldırılmasının bir oldu bittiye getirildiğine dikkat çekerek, “Meclis 3 Mart 1924 tarihinde Hilafet’in kaldırılması kararını aldı. Kararın oylaması gizli değil açık yapıldı. Kimin ne oy verdiğinin görülmesi istendi. Çünkü mecliste Hilafet’in kaldırılmasına karşı olan mebuslar çoğunluktaydı. Yani Hilafetin kaldırılması bir oldubittiye getirildi” dedi.

Hilafet’in kaldırılması ile ilgili Türkiye’de resmi tarihin yazdıklarının asla gerçekleri yansıtmadığını kaydeden Kar, “Sanki bu toprak Hilafete ev sahipliği yapmamış gibi bugün bu gerçekleri konuşmak yerine Hilafet isteyen Müslümanlara baskı ve gözaltı kararları çıkıyor. Hilafet özel sayısı çıkaran Derin Tarih dergisi toplatılıyor. Köklü Değişim Dergisi okurlarına gözaltı yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Büyük Ümmet Yürüyüşü-İSTANBUL