Hamaney: “Filistin İçin Çözüm Demokrasidir”
12 Haziran 2018

Hamaney: “Filistin İçin Çözüm Demokrasidir”

İrna

Köklü Değişim Medya

İran dini lideri Hamaney, Filistin için çözüm yolumuz demokratik temellere dayalıdır, bu önerimiz dünyanın kabul ettiği ilkelelere uygun değil midir diyerek, “İsrail” ile savaşmak gibi bir planlarının olmadığını beyan etti.

Bir grup akademisyen ile bir araya gelen Ayetullah Hameney, “İsrail” Başbakanı'nın Avrupa ülkelerine ziyaretine işaretle, "Tarihteki tüm zalimlerden daha zalim olan bu cani, Avrupalılara yalan söyleyerek, 'İran bizi ve milyonlarca Yahudi’yi yok etmek istiyor' dedi. Fakat bizim Filistin meselesi için çözüm yolumuz mantıklı ve demokratik temellere dayalıdır" ifadesini kullandı.

Avrupalıların, “İsrail”in Gazze ve Kudüs’te işlediği cinayetler karşısında suskunluklarını eleştiren Hamaney, "Her zaman dediğimiz, tarihi Filistin ülkesinde hükümetin belirlenmesi için dünyada kabul gören referandum yöntemini uygulamaktır" dedi.

İran lideri "En az 80 sene bu topraklarda yaşayan Müslüman, Yahudi, Hristiyanların, ister bu topraklarda yaşasın, ister yaşamasın referandum ile görüşlerinin alınması sağlanmalı" dedi.

Ayetullah Hameney, İran’ın bu önerisinin resmi olarak BM’de kayıt altına alındığını belirterek, "Bu öneri dünyanın kabul ettiği ilkelere uygun değil midir? Neden Avrupalılar bunu algılamaya hazır değiller?" diye sordu.