Gökçek Ve Tuna Arasında Hırsız Polemiği
05 Ekim 2018

Gökçek Ve Tuna Arasında Hırsız Polemiği

sputnik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hafriyat gelirleri konusunda kendisine tepki gösteren selefi Melih Gökçek’e yanıt verdi: “Rakamlar Ortada”

Köklü Değişim Medya

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hafriyat gelirleri konusunda kendisine tepki gösteren selefi Melih Gökçek’e yanıt verdi: “Rakamlar Ortada”

Mustafa Tuna, Gökçek'le arasında geçen tartışmaya ilişkin olarak "Gazeteci sordu, ben de yanıt verdim. Rakamlar ortada, Melih Başkan ile hiçbir tartışmaya girmemek için konuyu noktalıyorum" dedi.

Gökçek: “Bizi Resmen Hırsız İlan Etmiş”

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın belediyenin hafriyat gelirinin 30 bin liradan 15 milyon liraya çıktığını belirtmesi üzerine, Gökçek’in "Resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş" tepkisi ile başlayan tartışma meclis gündemine taşındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir programda hafriyat gelirinin aylık 30 bin TL iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL'ye yükseldiğini söyledi. Söz konusu açıklama, "Tuna, Melih Gökçek’i canlı yayında deşifre etti" şeklinde yorumlandı. Gökçek döneminde hafriyat işleri Ankaraspor A.Ş'ye verilmişti.

Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticiliğini yaptığı Ankaraspor, 2014 yılında ismini Osmanlıspor olarak değiştirmişti. Osmanlıspor, geçen yıl Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi koltuğunu bırakması sonrasında Süper Lig'den 1. Lig'e düştü.

Melih Gökçek'in başkanlığı döneminde, Ankara Belediyesi'nin hafriyat işleri Ankaraspor A.Ş.'ye verilmişti. Ankaraspor A.Ş. ile dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki ilişki, sık sık birçok siyasi tarafından gündeme getirilmişti.

Melih Gökçek'in başkanlığı döneminde oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticilik yaptığı Ankaraspor A.Ş.'ye verilen hafriyat işi, Mustafa Tuna'nın başkan olmasından sonra Mart 2018'de 10 yıllığına belediye iştiraklerinden Ankara Kültür Etkinlikleri Ticaret (ANKET) A.Ş.'ye verildi.

Meclis Gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de hafriyat konusuyla ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergesinde şu soruları yöneltti:

— 1994-2018 arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat işleri için anlaştığı bütün yüklenicileri açıklar mısınız? 1994-2018 arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat işlerinden elde ettiği gelirleri aylık temelde açıklar mısınız? 2005 ve 2006'da gerçekleştirilen Sayıştay incelemelerinde ortaya çıkan para transferlerine ilişkin bir soruşturma yürütülmüş müdür? 1994-2017 arası gelirlerdeki kayıplar için geriye dönük bir araştırma düşünülmekte midir? Eski ve yeni Ankara büyükşehir başkanlarının ortaya attığı iddiaların araştırılması için gereğini yapacak mısınız?