Göçmen Dolu Kamyon devrildi: 22 Ölü
15 Ekim 2018

Göçmen Dolu Kamyon devrildi: 22 Ölü

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

İzmir'in Menderes ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan bir kamyonun çaya uçması sonucu, 22 göçmen hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Kazadan yaralı olarak kurtulan şoförün çok sayıda suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Göçmenleri sahile taşımaya çalıştığı düşünülen kamyondan çok sayıda can yeleği çıkarken, şoför gözaltına alındı.

Çevrede olaya şahit olanların beyanına göre; göçmenlerle dolu kamyon, Aydın'dan İzmir yönüne ilerlerken, Menderes ilçesinde yoldan çıkarak Değirmençay'a devrildi.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Aralarında çocukların da bulunduğu 19 kişi olay yerinde, 3'ü ise kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti. İzmir’deki hastanelere kaldırılan 13 yaralının tedavileri ise devam ediyor.

Şoför Sabıkalı ve Kamyon Kullanma Ehliyeti Yok

Kamyon kullanmak için gereken ehliyete sahip olmadığı öğrenilen ve polisin araştırması sonucu 20 farklı suçtan sabıkası olduğu anlaşılan Yılmaz'ın kamyonu 4 günlüğüne kiraladığı anlaşıldı. Sabıkalı sürücü, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gözaltına alındı. Mustafa Yılmaz ilk ifadesinde, kaçakları Söke'de yol kenarında görerek aldığını söyledi. İzmir'e yaklaştığında beyaz bir otomobilin karşısına çıkması üzerine frene bastığını, fren boşalınca duramayıp kamyonun dereye devrildiğini anlattı.