Gazze’de Ateşkes Sağlandı
14 Kasım 2018

Gazze’de Ateşkes Sağlandı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Hamas ve İslami Cihad’ın silahlı kanatlarının da yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası'ndan, Mısır'ın arabuluculuğunda “İsrail” ile ateşkese varıldığı yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada “İsrail” ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı belirtildi.

“İsrail”in yıllardır hava, kara ve denizden abluka altında tuttuğu Gazze’de Pazar günü başlayan çatışmalar, “İsrail” ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze Şeridi’ne sızması ile başladı. Pazar günü Gazze’ye yönelik başlayan “İsrail” hava saldırılarında biri sivil yedi kişi yaşamını yitirmişti.

Saldırılara karşılık veren Filistinli gruplar, “İsrail”e 400'den fazla roket fırlattı. Kısa menzilli roketlerin çoğu hava savunma sistemlerince havada imha edilse de, “İsrail” tarafında da zaiyat olduğu yayınlanan görüntülere yansıdı. “İsrail” saldırılarda biri askeri olmak üzere 50'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Son bilgilere göre “İsrail”in pazartesi gecesi Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında ikisi sivil yedi Filistinli hayatını kaybederken en az 25 Filistinli de yaralandı.