Gasıp Yahudi “İsrail” Mescid-i Aksa’ya Saldırdı!
13 Mart 2019

Gasıp Yahudi “İsrail” Mescid-i Aksa’ya Saldırdı!

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kubbetu's Sahra’ya baskın düzenleyen katil “İsrail” polisi, Mescid-i Aksa’nın imamlarına ve görevlilerine saldırdı, Harem-i Şerif’in bazı kapılarını kapattı. 3 Filistinli gözaltına alındı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail polislerinin, Mescid-i Aksa’nın içindeki Kubbetu’s Sahraya baskın düzenleyerek, Harem-i Şerif’in imamlarına, görevlilerine ve ibadet için içeride bulunanlara saldırdığını ve Harem-i Şerif’in bazı kapılarını kapattığını belirtti.

Dibs, Kudüs Şeriat Mahkemesi Başkanı ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkadısı Şeyh Vasıf el-Bekri ile Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani’nin de “İsrail” polisi tarafından darp edildiğini kaydederek, Mescid-i Aksa’da gerilimin tırmandığını belirtti.

Vakıflar İdaresi, ayrıca 3 Filistinlinin de “İsrail” polisince gözaltına alındığına ilişkin fotoğrafları paylaştı.

Mescid'i Aksa'da ibadete hala kapalı ve ezan okunmuyor. İşgalci Yahudiler ancak güçten anlar. İnşaAllah en kısa zamanda bu gücün muhatabı olarak Râşidî Hilâfet ile onun ordularını karşılarında bulurlar.

Mescid-i Aksa'nın Tüm Kapıları Kapatıldı!

Mescid-i Aksa için acil harekete geçilmesi çağrısı yapan Dibs, Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarının kapatıldığını söyledi.

Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından basına dağıtılan fotoğraf ve görüntülerde, çok sayıda “İsrail” polisinin Harem-i Şerif’in avlularında ve Kubbetu's Sahra’nın etrafında koşuşturduğu görülüyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mescid-i Aksa’nın içindeki “İsrail” polis karakolundan henüz bilinmeyen bir nedenle dumanlar yükseldi.

“İsrail” helikopteri, Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesi üzerinde tur atarken, Harem-i Şerif'teki gerilim de devam ediyor.

“İsrail” Polisi Mescide Postallarıyla Girdi

Dün Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı'na gelen bir grup “İsrail” polisi, Rahmet Kapısı'ndaki mescide postallarıyla girdi.

Harem-i Şerif'e baskın düzenleyen fanatik Yahudilerle kutsal mabede giren “İsrailli” yetkililer, polis korumasında Rahmet Kapısı'nın iç alan ölçümlerini alarak fotoğraflarını çekmişti.

“İsrail”in Rahmet Kapısı'ndaki "çalışmalarını" durdurmak isteyen Mescid-i Aksa görevlilerini engelleyen “İsrail” polisi, Rahmet Kapısı'nda gerginlik yaşanmasına neden oldu.

İşgalci “İsrail” askerlerinin bir jip içerisinde gözaltına aldıkları Filistinlilere işkence yaptıkları anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

“İsrail” basını, işgal güçlerinin bir askeri araç içerisinde gözleri ve elleri bağlanmış Filistinlilere işkence yaptığı anlara ilişkin görüntüleri yayımladı.

Ortaya çıkan insanlık dışı görüntülerde askerlerin, "Burada ziyafet var." ve "Kameraya merhaba deyin" dedikleri öğrenildi.

“İsrail” 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Yahudi varlığı “İsrail”, işgal altındaki Batı Şeria'da 11 Filistinli Müslümanı gözaltına aldı.

“İsrail” ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine gece düzenlenen baskınlarda sözde "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 11 Filistinli gözaltına alındı. Filistinlilerin sorgulanmak üzere bölgedeki gözaltı merkezine sevk edildiği belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen Gasıp Yahudi güçleri, çeşitli iddialarla Filistinli Müslümanları gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, “İsrail” hapishanelerinde 430'u idari tutuklu, 270'i çocuk olmak üzere yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor.

“İsrail” ‘idari tutukluluk’ adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.

Tutuklunun, "İsrail”in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hâkim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.