FKÖ Uluslararası Koruma İstiyor
11 Aralık 2018

FKÖ Uluslararası Koruma İstiyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

“İsrail” ordusunun dün gece Batı Şeria’da gerçekleştirdiği baskınlar üzerine, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) uluslararası koruma talep etti.

FKÖ’den yapılan yazılı açıklamada, “İsrail” ordusunun Ramallah ve El-Bire kentlerinde düzenlediği baskınları, ABD Başkanı Donald Trump'ın desteğiyle gerçekleştirildiği açıklandı.

İhlalleri ve işlediği suçlardan dolayı “İsrail”e hesap sorulması için uluslararası toplumdan acilen harekete geçmesini isteyen FKÖ, uluslararası toplumdan Filistin halkına koruma sağlamasını istedi.

FKÖ, yasa dışı sömürgeci faaliyetler ve sistematik ihlaller şeklinde değil, işgali bitirip adil ve kalıcı bir çözüm sağlanması için talepte bulunulduğunu belirtti.

FKÖ Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani konuyla ilgili yaptığı açıklamada, barış görüşmelerini Netenyahu hülkümetinin baltaladığını söyledi.

Mecdelani açıklamasında, “İsrail”, Filistin yönetiminden istediği görevini yerine getirmekten fazla bir şey yapmamasını istiyor. Hatta güvenlik alanında dahi Filistin yönetimine güvenmiyor" ifadelerini de kullandı.

“İsrail” ordusu önceki akşam Batı Şeria'daki Ofra Yahudi yerleşim biriminde durakta bekleyenlerin üzerine ateş açılmasının ardından bölgedeki baskınlarını artırdı.

Ramallah kentinin bazı girişlerini kapatan ve Ramallah'a bağlı beldelere baskın düzenleyen “İsrail” güçleri 16 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın Ramallah’taki genel merkezine de baskın düzenleyen “İsrail” güçleri, ajans binasına göz yaşartıcı bomba atmıştı.