Filistin’de Hizb-ut Tahrir’e Bayram Zulmü: 50 Gözaltı
11 Haziran 2019

Filistin’de Hizb-ut Tahrir’e Bayram Zulmü: 50 Gözaltı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Filistin Yönetimi, kendilerinin Ramazan bayramının Çarşamba günü ilanının aksine bayramın Salı günü olması gerektiği yönündeki açıklamalarda bulunan Hizb-ut Tahrir üyelerine düzenlediği baskında 50 kişiyi gözaltına aldı. Baskın düzenlenen evlerde terör estirildiği ve bazı eşyalara el konulduğu bildirildi.

Hizb-ut Tahrir Filistin Enformasyon Ofisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; önceki gece geç saatlerde üyelerinin evlerine 10’dan fazla baskınlar düzenlendiğini duyurdu. Baskınlar sonrası gözaltına alınarak tutuklananların sayısının 50 kişiyi geçtiği bildirildi.

Açıklamada, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Hizb-ut Tahrir üyelerini Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde gözaltına aldığı kaydedildi.

Hizb-ut Tahrir Enformasyon Ofisi, güvenlik birimlerinin üyelerinin evlerine 10’dan fazla gece baskını düzenlediğini, kapıları kırarak evlerde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini söyledi.

Ayrıca bayram namazına başladıkları sırada el-Halil'de bulunan Mescidu'l-Ebrar'da ve Beni Nuaym Beldesi'nde Hizb-ut Tahrir’in çok sayıda genci tartaklandı.

Filistin Yönetimi, Hizb-ut Tahrir’in geçen Cuma günü dağıttığı bildiride Filistin Yönetimi’ni bayram gününün belirlenmesi konusunda eleştirmesi üzerine hedef aldığı kaydedildi.

Filistin Yönetimi Müftüsü’nün, Ramazan Bayramının Çarşamba günü başlayacağını ilan etmesinin aksine Hizb-ut Tahrir Salı gününün bayramın ilk günü olduğunu açıklamıştı.

Mahmut Abbas yönetimine bağlı güvenlik birimlerinin baskın düzenlediği evlerde terör estirdiğini ve bazı eşyalara el koyduğu kaydedilen açıklamada, baskın düzenlenen evler arasında Enformasyon Ofisi üyesi Musab Ebu Arkub ve iki kardeşinin evlerinin de olduğunu belitti.

Hizb-ut Tahrir yetkilileri, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin mafya gibi davrandıklarına dikkat çekerek, baskınlar sırasında ev sakinlerinin darp edildiklerini ve bazı kişilerin de yakınlarını teslim olmaya zorlamak amacıyla rehin alındığını açıkladı.

Filistin'de, Yahudi varlığı "İsrail"in hertürlü saldırısına maruz kalan Müslümanlar, Mahmut Abbas idaresindeki Filistin yönetiminden de benzer saldırılara maruz kalmaktadırlar. Abbas yönetiminin, daha önce de Hizb-ut Tahrir mensuplarına yönelik birçok defa baskın ve tutuklamalar gerçekleştirdiği belirtildi.

Mahmut Abbas yönetiminin, İslam ve Müslüman düşmanlığı had safhaya ulaşmıştır. İslam’ın yükselen sesini kısmak ve esaret altındaki Filistin’in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtarılması için yapılan çağrıları bastırmak amacıyla Yahudi varlığı ve İslam düşmanları ile işbirliği yapmaktadır.

Bağımsız İnsan Hakları Heyeti'nin açıklamasına göre; El-Halil ve Beytlahim şehirlerinde Hizb-ut Tahrir’in onlarca genci, Filistin Genel Müftüsü'nün açıklamasına aykırı olarak bayram namazı düzenledikleri ve Hizb-ut Tahrir'in bayram ilanı ile oynanmasına ilişkin neşriyatını dağıttıkları gerekçesiyle yaklaşık 50 kişi tutuklandı ve Eriha'daki Ortak Güvenlik Komisyonu'na havale edildi.

Heyet, barışçıl faaliyetlerden başka çalışması olmayan Hizb-ut Tahrir gençlerinin derhal serbest bırakılması ve söz konusu saldırılar hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.