Eski ABD Askeri, 13 ABD’liyi Barda Öldürdü
09 Kasım 2018

Eski ABD Askeri, 13 ABD’liyi Barda Öldürdü

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Amerika’nın California eyaletinde bir bara giren silahlı kişi rastgele etrafa ateş açtı. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken, ölenlerin arasında saldırganın da olduğu bildirildi.

Barda hayatını kaybedenlerden biri de bölge şerif yardımcısı Ron Helus. 29 yıllık polis olan Helus, gelecek yıl emekli olacaktı.

Ventura County Şerifi Geoff Dean gazetecilere yaptığı açıklamada saldırganın Ian Long adında 28 yaşında eski bir asker olduğunu açıkladı. Şerif, saldırganın muhtemelen kendisini vurduğunu da belirtti.

Katliamın boyutunu anlatan Şerif Dean, "İçeride her yer kan içerisindeydi ve çok kötü bir görüntü vardı" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, saldırı anında barda yüzden fazla kişinin bulunduğunu, saldırının yerel 23.20’de meydana geldiğini belirtiyorlar. Saldırganın barda en az 30 el ateş ettiği iddia ediliyor.

Televizyon kanallarına konuşan görgü tanıkları, siyah giyimli ve yüzünün bir kısmı kapalı olan bir kişinin barın girişinden itibaren rastgele ateş açtığını anlattı.

Bar içerisinde insanların panik içerisinde sağa sola kaçıştıkları bazı kişilerin bar sandalyelerini kullanarak camları kırıp kaçmayı başardıkları belirtilirken, barda saldırının yaşandığı gece bir okulun kutlama töreni ve dans dersi olduğu ifade ediliyor.

CNN Televizyonu yayınına katılan Thousand Oaks Belediye Başkanı Andy Fox, kasabalarının yıllardır Amerika'nın en güvenli yerlerinden biri olduğunu, bugüne kadar bununla övündüklerini anlattı.

Los Angeles’ın 64 kilometre batısında bulunan saldırının yaşandığı Thousand Oaks'ta yaklaşık 130 bin kişi yaşıyor.