Esed İdlib’e Saldırmaya Devam Ediyor
16 Kasım 2018

Esed İdlib’e Saldırmaya Devam Ediyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Soçi’de Rusya ve Türkiye’nin vardığı İdlib mutabakatına rağmen Esed rejimi sivil yerleşim bölgelerine ağır silahlarla saldırıyor.

Rejim ve İran destekli yabancı terörist gruplar, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde yer alan ve Soçi mutabakatına göre ağır silahlardan arındırılan bölgedeki sivil yerleşimlere ağır silahlarla saldırı düzenliyor.

Esed rejimi ve destekçileri, Hama'nın kuzeyindeki Latamne, Marekve, Ziyara ve Sirmaniye köylerine ve Türkmendağı'na topçu saldırısı düzenledi.

Saldırılar sonrası ölü ve yaralı haberleri henüz ajanslara ulaşmış değil.

17 Eylül'de imzalanan Soçi mutabakatından bugüne kadar rejimin saldırılarında toplam 25 sivil yaşamını yitirirken, onlarca sivil de yaralandı.

Rejim güçlerinin saldırıları sürerken, askeri muhalifler ise mutabakat uyarınca belirlenen bölgelerden 10 Ekim'de ağır silahlarını çekmişti.

Rusya: “Militanlar Silahsızlandırılmış Bölgeyi Terketmedi”

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Radikal militanların İdlib’deki askerden arındırılmış bölgedeki ılımlı muhalif gruplardan ayırma sürecinin henüz başarılı bir şekilde gerçekleştirilemediğini açıkladı.

Dışişleri Sözcü Maria Zakharova, Eylül ayında Türkiye ile Rusya arasında varılan İdlib mutabakatı ile başlayan sürecin, Ankara'nın çabalarına rağmen başarılı olmadığını beyan etti.