Esed İdlib’de Çocuk Hastanesini Vurdu: 17 ölü
11 Haziran 2018

Esed İdlib’de Çocuk Hastanesini Vurdu: 17 ölü

Anadolu Ajansı

Köklü Değişim Medya

Esed rejimi, İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki bir çocuk hastanesi ve sivil yerleşim yerlerine savaş uçaklarıyla saldırı düzenledi. Saldırıda 17 sivil hayatını kaybederken çocuk hastanesi kullanılmaz hale geldi.

AA muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, Esed rejimine bağlı savaş uçakları, öğle saatlerinde İdlib'in Binneş, Teftenaz ve Ariha ilçeleri ile Ram Hamdan ve Beni İz Kilisesi köylerindeki sivil yerleşimlere hava saldırıları düzenledi.

İdlib sivil savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, Teftenaz'da Nur Çocuk Hastanesi de bombaların hedefi oldu. Bu saldırıda 3'ü çocuk 5 sivil yaşamını yitirdi, hastane kullanılmaz hale geldi. Saldırılarda Teftenaz'da 13, Ariha'da 2, Binneş ve Ram Hamdan'da birer sivil hayatını yitirdi.

Yaralanan siviller çevredeki sağlık merkezlerinde tedavi altına alındı.

Olay yerine ulaşan sivil savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan perşembe gecesi İdlib'in Zerdene köyündeki sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarında en az 42 sivil yaşamını kaybetmişti.

Suriye'nin kuzeybatısında, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki İdlib, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Ancak rejim ve Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.