Erdoğan, İslam Düşmanı Fazıl Say’dan Beste İstedi
15 Mart 2019

Erdoğan, İslam Düşmanı Fazıl Say’dan Beste İstedi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın davetiyle katıldığı konserinde, 29 Ekim için bir beste yapmasını istediğini ve Say’ın da beste yapacağını, ayrıca iki parçasıyla birlikte 1 saatlik sunum yapacağını açıkladı. Hatırlanacağı üzere Fazıl Say, 2012’de sosyal medyadaki İslam’a ve ezana hakaret içeren paylaşımları ile infial yaratmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Habertürk’te canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin sorulara yanıtladı. Fazıl Say’ın konserine katılımı ile ilgili soruya Erdoğan şöyle cevap verdi:

Şüphesiz. Bu konuda atılacak adımlar tabii çok çok önemli. Tabii Fazıl Bey'le de oradaki buluşmamız, o davet önemliydi. Çok şeyler de söylendi başkaları tarafından, mesajlar atıldı, vesaire yıldırmaya yönelik. Ben arkadaşlarıma dedim 'Gideceğim.' Amerika'dan Senatör Lindsey (Lindsey Graham) o gün benim misafirimdi. Kendisine 'Yoğun bir programın yoksa buradan beraber prömiyere gidelim.' dedik. O da kırmadı, o da geldi. Birlikte izledik. O da çok çok memnun oldu. Hatta o da Trump'a da anlatmış. Trump da bana söyledi, 'Böyle böyle bir şey de olmuş.' dedi. 'Gayet güzel geçti.' dedik.”

Fazıl Say’ı 29 Ekim resepsiyonuna yeni bestesiyle davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Kendisinden 29 Ekim için şöyle bir beste yapmasını istedik. O da bir beste 29 Ekim için yapacak. Onu da şöyle ayrıca bir, iki parçasıyla destekleyerek, bize zannediyorum bir saatlik bir sunumu olacak. Çünkü bizim hakikaten salon muhteşem. Yani diyebilirim ki tam bir opera binası oldu. Eksikleri de olabilir ama şu anda ülkemizde henüz onun benzeri yok. Fazıl Bey'in orayı da beğeneceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ın "Truva Sonatı" adlı eserinin Ankara prömiyerine eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in yanı sıra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen ABD'li Senatör Lindsey Graham ile birlikte katılmıştı.

İslam’a ve Ezan’a Alenen Hakaret Etmişti

2012 yılında sosyal medya hesabından İslam’a ve Ezan’a hakaret içeren paylaşımlarda bulunan Fazıl Say infial yaratmıştı.

Twitter hesabından "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala k**hane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi Allahçı, bu bir paradoks mu?" ifadelerinin yer aldığı ahlaksız tweeti atmıştı.

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın kendi sayfasında attığı "Ezan ve rakı" tweetinde ise:

"Muezzin 22 saniyede okudu aksam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Raki masası?" ifadelerini kullanarak ezan ile dalga geçmişti.