En Zelil Masa Katillerin Ağırlandığı Masa’dır
28 Haziran 2022

En Zelil Masa Katillerin Ağırlandığı Masa’dır

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 28 Haziran 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyareti üzerinden Türkiye’deki yoğun diplomatik ziyaretler ele alındı. Toplantıda ayrıca Madrid’te başlayan NATO zirvesi ve Türkiye ekonomisindeki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin YILDIRIM, Türkiye’yi ziyarete gelen Bakan ve diplomatların Amerika tarafından gönderildiğine dikkat çekerek, ziyaretlerde öne çıkan meselelerin Amerika’nın gerçekleşmesini açıkça dillendirdiği meseleler olduğunu söyledi.

Yıldırım şöyle konuştu: “İslam coğrafyasında terör ve fitne faaliyetleri yürüten Amerika olduğu gibi Rusya'yı Ukrayna'ya saldırtarak meşgul eden de Amerika'dır. Yine Rusya'nın saldırganlığını istismar ederek Avrupa'yı NATO'ya daha fazla bağlanmaya sürükleyen de Amerika'dır. Aynı Amerika enerji konusunda Avrupa'yı Rusya'dan uzaklaştırarak kendi kontrolüne almak istiyor. Böylece Avrupa hem askeri hem de enerji anlamında kendisine bağımlı hale gelecek ve Çin ile savaşında Amerika'ya yardım etmeye mecbur olacaktır. Peki Türkiye'nin Amerika'nın bu politikalarıyla nasıl bir ilgisi var ki böylesi ziyaret trafiği yaşanıyor? İlgi şu ki, Türkiye üç kıtayı birleştiren eşsiz konumu, denizleri ve boğazları ile dünyada muhtaç olunan bir ülke özelliğindedir. Ancak ne hazindir ki Türkiye bu eşsiz konumunu ve Hilafet devletinden kaynaklanan tarihi asaletini ümmetin maslahatı için değil Amerika’nın habis çıkarları için kullanıyor. Sırf Amerika Ortadoğu’da normalleşme istediği için Mecscid-i Aksa işgalcisi Yahudi terör varlığı ile sıcak ilişkiler kuruyor. “İsrail” paçavrasını Mehmetçiğe taşıtıyor. Geçen hafta gaspçı Yahudilerin Dışişleri bakanı Ankara’ya gelerek “İsrail” vatandaşlarını koruduğu için Türk istihbaratına teşekkür etti. Mevlüt Çavuşoğlu ise “İsrail” le ilişkileri yeniden Büyükelçilik seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Hani nerede sizin Filistin davanız! Hani Yahudilerin sözde başkent ilan ettikleri Kudüs sizin kırmızı çizginizdi? Filistinlileri korumak yerine “İsrai”l vatandaşlarını korumayı mı üzerinize vazife edindiniz? Filistin gazını “İsrail” gazı diye Avrupa’ya taşıyacağız derken kimin adına konuşuyorsunuz? Sürekli edebiyatını yaptığınız Sultan Abdulhamid’in izzetli ve ferasetli duruşundan hiç mi ders almadınız?”

Suudi Prens Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyaretine ayrıca değinen Muhammed Emin Yıldırım, bu ziyaretin yöneticiler adına utanç verici olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “İşte bakınız normalleşme denilen ihanet silsilesinin son halkası Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyareti ile yaşandı. Ümmetin yer altı zenginliklerini kendi mülkü haline getiren katil Suudi rejiminin Veliaht Prensi Beştepe'de resmi törenle karşılandı. Ellerinde gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Yemenli çocukların ve zindanlarda katlettiği nice alimin kanı olduğu halde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından elleri sıkıldı ve Külliye'de onuruna! yemek verildi. Kamuoyunda gelen tepkiler karşısında “dış politikayı husumetle yönetemezsiniz” bahanesine sığınıldı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, “Ülkemizin çıkarlarını düşünmek zorundayız” dedi. Neymiş o ülkenizin çıkarları sayın Kalın? Türkiye’ye yapılan saygısızlığın üzerini örtmek mi ülkenizin çıkarları? Katilleri pişkince saraylarda ağırlayıp topluma “menfaat için her şey mübahtır” mesajı vermek mi? Ülkenizin çıkarları sizi kapısında süründüren Avrupa’nın gaz ihtiyacını Rusya yerine Ortadoğu’dan ve Doğu Akdeniz’den karşılamak için köprü olmak mı? Ülkenizin çıkarları Amerika ne isterse yapmak mı? Gerçek şu ki İlkeli ve izzetli olmak yerine omurgasızlık ve zillet siyasetini tercih etiniz. 30 Milyar dolarlık ticaret anlaşmasıyla katillerin kanlı ellerini Türkiye’de yıkadınız. Kendi çıkarlarınız için ümmetin çıkarlarını kurban ettiniz.”

Muhammed Emin Yıldırım son olarak yöneticilere seslendi ve şu ifadeleri kullandı: "Unutmayın ki Allah zulüm ve günah üzerine inşa edilen hiçbir işten razı olmayacaktır. Zira en zelil masa katillerin ağırlandığı masadır! En haram para ümmetin servetinden çalınarak zevk ve sefa için harcanandır! En kötü dostluk kafirlerle yapılan dostluktur. En kötü akıbet ise iman nimetinden sonra Allah’ın dinine nankörlük etmektir. Umulur ki akledersiniz!"

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

------------

#YenidenHilafet