Eli Kanlı General Büyükelçi Adayı
14 Kasım 2018

Eli Kanlı General Büyükelçi Adayı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Büyükelçiliği görevine, Irak ve Afganistan’da kanlı operasyonların emrini veren ve Irak’ın işgalinde büyük rol oynayan emekli General John Abizaid'i aday gösterdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın Suudi Arabistan Büyükelçisi adayının Abizaid olduğu kamuoyuna duyuruldu.

John Abizaid'in ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığında (CENTCOM) en uzun süreli görev yapmış asker unvanını elinde bulundurduğu vurgulanan açıklamada, emekliliğinin ardından bazı düşünce kuruluşlarında terörle mücadele alanında danışmanlık yaptığı da belirtildi.

Ira ve Afganistan görevlerinde binlerce masum sivilin öldürülmesinden sorumlu tutulan Abizaid’in Suudi Arabistan Büyükelçiliği için Trump tarafından aday gösterilmesi, ABD’nin Ortadoğu’da ileriye dönük planlarına ışık tutuyor.

ABD Askeri Akademisinden mezun olan Abizaid, yüksek lisansını ise Harvad Üniversitesinde Ortadoğu Çalışmaları Bölümünde tamamladı.

Abizaid'in resmen Suudi Arabistan Büyükelçiliğine atanabilmesi için Senatonun onayından geçmesi gerekiyor. ABD Senatosunda çoğunluk Trump’ın partisi Cumhuriyetçilerde bulunuyor.