Ege’de 7 Göçmen Boğularak Can Verdi
12 Haziran 2019

Ege’de 7 Göçmen Boğularak Can Verdi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ayvalık’tan yola çıkan göçmen teknesi Yunanistan'ın Midilli adası açıklarında alabora oldu. 57 göçmen kurtarılırken, İkisi çocuk 7 göçmen yaşamını yitirdi. Sömürgeci Batılı devletler ve işbirlikçi hain yöneticilerin sürdürdüğü çıkar kavgası sebebiyle Müslümanlar göç yollarında can vermeye devam ediyor.

Yunanistan sahil güvenliği, Ege’nin doğusunda yaşanan olay sonrası arama kurtarma çalışmalarına başladı. 57 göçmen kurtarılırken, kıyıya çekilen ve şuuru kapalı 7 göçmenin daha sonra yaşamını yitirdiği bildirildi. Teknedeki göçmen sayısının doğrulanması üzerine arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre 2018 yılında Ege Denizi’nde 174 göçmen yaşamını yitirdi.

Sömürgeci ABD ve AB’nin Çıkar Savaşı

Göçmenlerin büyük bir bölümü ülkelerindeki sömürgeci ABD ya da AB devletlerinin işgali ve onlarla işbirliği içindeki yöneticilerinin zulmü nedeniyle yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan Müslümanlar. İşgal edilen İslam beldelerinde açlık ve sefaletin yanı sıra komşu devletlerin hain yöneticileri tarafından üslerin sömürgeci Batılı devletlere açılması ve katliamlara ses çıkarılmaması ortaklaşa zulmü gözler önüne seriyor.

Afganistan, Irak, Suriye, Yemen ve Afrika ülkelerinde Batılı devletler, komşu ülkelere kurulan üslerden ya da bizzat o ülke topraklarından kaldırdıkları uçaklarla terörle mücadeleyi bahane ederek milyonlarca Müslümanı katletti. Sömürgeci ABD ve Avrupa devletleri, ülkelerin altyapılarını ve ekonomilerini çıkar savaşlarında çökerterek masum sivillere yaşam hakkı tanımıyorlar.