Devlet 5 Çocuğuna El Koydu
19 Nisan 2019

Devlet 5 Çocuğuna El Koydu

Tevhid Haber, Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

​​​​​​​Hatay’ın Erzin ilçesinde yaşayan Ali Algül’ün, İslami eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara kaydettirmediği 5 çocuğuna devlet tarafından el konuldu.

Devlet makamları, Ali Algül’ün beş çocuğunu elinden alarak yurda yerleştirdi.

Hatay bölge yetkili organlarına başvuruda bulunan Ali Algül, çocuklarının haksız yere elinden alınmasına itiraz etse de bir sonuç elde edemedi.

Ali Algül sosyal medyada paylaşılan bir videoda çocuklarının İslami eğitimle büyümesini istediği için bu kararı aldığını ve devlet yetkilileri tarafından mağdur edildiğini beyan etti.

Çocukları okullara göndermeyip evde eğitim vermek, Batılı ülkelerde bir hak olarak görülmesine rağmen, Türkiye’de yasak. Türkiye’de evde eğitimin yasak olmasının sebebi, “laik demokratik nizamın İslam’ı bir tehdit ve kendine alternatif olarak görmesinden kaynaklandığı” fikri kamuoyunda hakim.

Avrupa’da Norveç, Avusturya, Danimarka, İngiltere, Fransa, İrlanda, İsviçre, Polonya, Hollanda, Macaristan, Belçika, İtalya, Yunanistan, Portekiz, İspanya ve Amerika evde eğitimi yasal bir hak olarak görüyor.