Cübbeli Ahmet’in “İhbarı” Üzerine İçişleri Harekete Geçti
21 Eylül 2020

Cübbeli Ahmet’in “İhbarı” Üzerine İçişleri Harekete Geçti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Cübbeli Ahmet’in selefi dernekler hakkındaki iddiaları üzerine ilgili terör ve istihbarat birimleri tarafından tahkikat başlatıldığını açıkladı.

Cübbeli Ahmet’in bir televizyon programında "2 bin selefi dernek silahlanıyor" sözleri üzerine emniyetin harekete geçmesi, akıllarda soru işaretlerine neden oldu. Türkiye’de 2 bin selefi dernek mi var? Böyle uçuk bir rakamın ortaya atılması ve bunun istihbarat birimleri tarafından değil de bir tarikat lideri tarafından verilmesi şüpheleri de beraberinde getirdi. İslami camianın üzerine gidilmesi ve baskı oluşturulması için Cübbeli Ahmet’in kendini kullandırdığı da düşünülüyor. Laik demokratik nizama sadakatini her fırsatta beyan eden Cübbeli, bu hususta da başı çekerek İslami camianın itirafçısı rolüne bürünüp hedefe selefi derneklerin alınmasını da sağlamış oldu.

Cübbeli Ahmet’in bu sözleri üzerine uzun süredir beklediği fırsat eline geçmiş gibi sevinen Ahmet Hakan hemen köşe yazısında bu konuya değinip, “Savcılar Cübbeli’yi ifadeye çağırmalı” diyerek baskıyı artırdı. Bugün sabah saatlerinden yayımlanan köşe yazısının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan harekete geçildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy yaptığı açıklamada, "Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir*. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır*" diyerek harekete geçildiğini duyurdu.

Bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerde çok sayıda derneğin kapatıldığı ve para cezası verildiğini kaydeden Ersoy, İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nın konuyla 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiğini de ifade etti.

Daha önce de katıldığı bir programda CIA’in kendisiyle görüştüğünü ve Afganistan’daki direnişi kırmak ve Taliban’a karşı talebe yetiştirmek için teklif geldiğini ifade etmişti.

Bu kullanışlılığını her fırsatta ortaya koyan Cübbeli Ahmet, son açıklamaları ve adeta muhbirliğe soyunmasıyla İslam düşmanı cephenin de takdirini kazanmış oldu.