Çin’in Anne Babasından Ayırdığı ‘Uygur Çocukların’ Sayısı 700 Bin!
05 Aralık 2019

Çin’in Anne Babasından Ayırdığı ‘Uygur Çocukların’ Sayısı 700 Bin!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İşgalci Çin'in, Doğu Türkistan’da “Umut inşaatı” adı altında okul çağındaki 700 bin çocuğu, ailelerinden kopardığı bildirildi.

2017’den itibaren keyfi suçlamalarla tutuklanıp ceza kampına kapatılan ailelerden geriye kalan Uygur çocuklar ve sayıları hakkında hiçbir haber alınamıyordu.

Sadece öksüz çocukların sözde “Melekler yuvası veya Sevgi evi” adındaki Çinlileştirme kamplarına kapatıldığı biliniyordu.

Çin, 103 aileye ve anne babası toplama kamplarında olan 700 bin çocuğa yardım ettiğini duyurdu. Çin, sözde yardım açıklamasıyla Doğu Türkistan’da yaptığı kitlesel soykırım ve kültür katliamının üstünü örtmeye çalışıyor.

Doğu Türkistan’daki Fırınlarda Ekmek Bulunamıyor!

Çin’in, Doğu Türkistan halkına uygulamakta olduğu baskıların had safhaya ulaştı. Çeşitli bölgelerden büyük şehirlere gelen meslek sahiplerinin, esnafların, geldiği memleketlerine dönmeye mecbur edildi. Ayrıca halkın büyük bir çoğunluğu hapiste veya eğitim kamplarında olması, Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi başta olmak üzere diğer büyük şehirlerdeki ekmek fırınlarında çalışacak usta bulunamamasına neden oldu.

Bu yüzden de fırınlarda ekmek az üretiliyor ve halka yetmiyor veya hiç bulunamıyor.

Çin, Doğu Türkistan'da ‘İnsanlık Suçu’ İşliyor!

2.dünya savaşından sonra Roma anlaşmasında ortak karar alınarak devlet veya teşkilatların sivilleri hedefleyen siyasi hücumu, halkı topluca katletme, işkence etme, siyasi, ırkı, dini karışıklığa sebebiyet verme suçlarının hepsi insanlığa karşı suç olarak belirlenmiştir.

Ancak, Çin’de bahsi geçen eylemlerin, Doğu Türkistan halkına uzun bir süredir hem de fazlasıyla yapılıyor olmasına rağmen, uluslararası ceza mahkemeleri tüm yaşananları görmezden gelmektedir.

Zira uluslararası ceza mahkemeleri, Cezayir’de, Filistin’de, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de, Arakan da yaşanan zulümleri de görmedi, görmemezlikten geldi. Başta ABD, İngiltere, Fransa Rusya ve Çin olmak üzere uluslararası sömürgeci güçlerden yana taraf oldu.