Çin’de Koronavirüs Ayaklanması
29 Mart 2020

Çin’de Koronavirüs Ayaklanması

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Koronavirüsün kaynağı Çin'in Vuhan kentinde karantinanın bitmesini isteyen halk ayaklandı ve polise saldırdı. Propagandayla dünyanın gözünü boyayan Çin hükümeti, salgının sona erdiğini açıklamasına rağmen halen Vuhan’da sokağa çıkma yasağını devam ettiriyor.

Çin'in Vuhan kentinde yaşayanlar koronavirüs salgınının kontrol altına alınması ve yeni vakaların görülmemesi nedeniyle karantina şartlarının gevşetilmesini isterken polis engeliyle karşılaşınca halkla polis arasında çatışma çıktı.

Halk Hayatın Normale Dönmesini İstiyor

Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeni ile kent karantina altına alınarak, dış dünyadan izole edilmişti. Vuhan halkı koronavirüs salgınının kontrol altına alınması ve yeni vakaların görülmemesi nedeni ile alınan sıkı karantina tedbirlerinin gevşetilmesini isterken, hayatın normale dönmesi talebinde bulundu.

Polis Araçlarını Saldırdılar

Bugün Hubey eyaleti ve Jiangxi eyaletleri arasında bulunan köprüyü kullanarak Jiangxi'ye geçmek isteyen halk, polis engeli ile karşılaştı. Polis, köprüye barikatlar kurarak Hubey eyaletinden çıkmak isteyenlere engel olmaya çalışırken, vatandaşlar bu engelleme karşısında polise saldırdı. Polise saldıran vatandaşlar polis araçlarını ters çevirerek, barikatları aştı. Vatandaşlar Hubey ve Jiangxi arasındaki köprüde yürüyerek ilerlemeye başlarken, Hubey eyaletine girmek isteyen vatandaşlarda yolların barikatlar ile kapatıldığına şahit oldu.