Çin Zulmüne 37 Ülkeden İmzalı Destek
13 Temmuz 2019

Çin Zulmüne 37 Ülkeden İmzalı Destek

Euronews

Köklü Değişim Medya

Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında zorla tutulan Müslüman Uygurların derhal serbest bırakması için 22 ülkenin yazdığı ortak mektuba Pekin karşı adımla yanıt verdi. Siyasi menfaatleri gereği Çin’in yanında yer alan 37 ülke, Doğu Türkistan’da Müslümanlara karşı uygulanan işkence ve insanlık dışı uygulamalara destek verdiklerini beyan ettiler.

Çin yönetimi, yaklaşık 40 ülkenin de Birleşmiş Milletler'e mektup yazarak sözde teröre karşı mücadele altında yürüttüğü asimilasyon programını desteklediğini duyurdu. Birleşmiş Milletler'e yazılan mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Terörizm ve aşırılıkla ağır şekilde yüzleşen Çin, mesleki eğitim ve öğretim merkezleri kurmak da dahil olmak üzere Sincan'da bir dizi terörle mücadele ve önlemi almıştır."

Aralarında Rusya ve Suudi Arabistan da Var

Reuters Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'da hitaben yazılan mektupta aralarında **Rusya ve Suudi Arabistan'**ın da olduğu 37 imzacı ülkenin bulunduğunu bildirdi. İmzacı ülkeler arasında birçok Afrika ülkesiyle birlikte, Kuzey Kore, Venezuela, Küba, Belarus, Myanmar, Filipinler, Suriye Pakistan, Umman, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de yer aldı.