Ceren Özdemir’in Katili Yakalandı
05 Aralık 2019

Ceren Özdemir’in Katili Yakalandı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Ordu’da evinin önünde öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in katil zanlısı yakalandı. 20’nin üzerinde suç kaydı olan zanlı, ifadesinde birilerini öldürmek istediğini ve Ceren Özdemir'i 4 kilometre takip ettiğini itiraf etti.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi Ceren Özdemir (20), önceki gün küçük çocuklara bale eğitimi verdiği kurstan çıkıp Altınordu ilçesindeki evine doğru yola çıkmıştı. Binanın kapı otomatiği bozuk olduğu için ablası pencereden anahtarı attı. Ceren Özdemir binaya girer girmez, arkasından gelen kişinin bıçaklı saldırısında yaşamını yitirdi.

Zanlı Polislere de Saldırdı

Cinayeti çözmek için kurulan özel ekip, genç kızın yürüdüğü 2.5 kilometrelik mesafedeki tüm kamera kayıtlarını taradı ve 5 noktada Ceren Özdemir’i takip ettiği belirlenen katil zanlısı Özgür Arduç MOBESE’den tespit edildi.

Özgür Arduç, Altınordu Otogarı civarında suç aletiyle birlikte yakalandı. Operasyon sırasında bıçakla ekiplere saldıran zanlı, iki polisi hafif şekilde yaraladı.

Suçunu itiraf eden zanlının Ceren Özdemir ile herhangi bir bağlantısı ya da husumeti olmadığı belirlendi.

Sağlık Kontrolü Emniyette Yapıldı

Linç edilmek istenen zanlının sağlık kontrolü hastanede değil, emniyet merkezinde yapıldı.

Zanlı Özgür Arduç'un emniyetteki ifadesinde her şeyi tek tek anlattı. Saldırgan ifadesinde cinayeti bir iş yerinden çaldığı bıçakla gerçekleştirdiğini de itiraf etti.

Cezaevinden İzinli Çıkmış

Zanlı, cezaevinden izinli olarak çıktığını ve geri dönmediğini de belirterek, bu süreçte inşaatlarda kalarak gününü geçirdiğini anlattı. Cezaevine dönmediği günlerde bir alışveriş merkezinden alarmlarını söktüğü kıyafetler ve yine bazı iş yerlerinden de yiyecek çaldığını söyleyen şüpheli, bıçakla öldürdüğü Ceren Özdemir'i daha önce hiç tanımadığını söyledi.

Cinayet günü Ceren Özdemir'i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini anlatan zanlı, çantasını gasbetmeyi düşündüğü Özdemir'in kendisinden güçsüz olduğunu değerlendirip, evine kadar izlediğini ve evin önüne geldiğinde camda birisini gördüğünü ve panikleyerek Özdemir'e bıçakla saldırdığını ve çantasını da bu panikle alamadığını ileri sürdü.

Daha önce de birilerini öldürmek için planlar yaptığını ifade eden zanlı, hedef olarak kadınları seçtiğini söyledi.

Saldırganın bazı kadınları takip ettiğini ancak bu kişilerin kalabalığa karışmasından dolayı cinayeti gerçekleştiremediğini söylediği öğrenildi.

"Tabanca Alabilsem, Çok Kişi Öldürecektim"

Zanlının daha fazla kişiyi öldürmek için tabanca bulmaya çalıştığını ancak parası olmadığı için tabanca alamadığını iddia ettiği kaydedildi.

Odu Valisi Serdar Yavuz, katil zanlısının Ordu Açık Cezaevi'nden 1 Aralık'ta firar ettiğini açıkladı.

20'nin üzerine suç kaydı bulunan zanlının, bir çocuğun öldürülmesi nedeniyle "cinayete teşübbüs etmek" suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Özgür Arduç'un, 14 yıl sonra Ordu Açık Cezaevi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Öte yandan, Ceren Özdemir içn dün cenaze töreni düzenlendi.Özdemir için ilk tören eğitim gördüğü Ordu Üniversitesinde tören yapıldı. Törene katılan ailesini öğretmenleri ve arkadaşları teskin etti.

Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Ceren Özdemir, Kumanlar Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.