Bitlis’te Helikopter Kazası: 11 Asker Ebediyete Uğurlandı
05 Mart 2021

Bitlis’te Helikopter Kazası: 11 Asker Ebediyete Uğurlandı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dün Bitlis’ten gelen acı haberle Türkiye yasa boğulmuştu. Bitlis'teki helikopter kazasında hayatını kaybeden 11 asker için Elazığ’daki törenden sonra Ankara'da da bir devlet töreni düzenlendi. Askerlerden 5'i Ankara'da; 6'sı ise Kahramanmaraş, Kırıkkale, Afyonkarahisar, Amasya ve Kayseri'de toprağa verilecek.

Bitlis Tatvan’a bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden askerlerin naaşları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ambulanslarla Elazığ'a getirildi.

Önce 8. Kolordu Komutanlığı'nda ardından havalimanında tören düzenlendi.

Törene acılı ailelerin yanısıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualarla 11 askerin naaşı yine askerlerin omuzlarında 2 uçağa taşındı ve devlet töreni için Ankara'ya gönderildi.

Ankara’daki törne Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlendi. Cuma namazını müteakiben cenaze namazları kılındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrası kısa bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

Şimdi, 11 şehidimizi Hakk'a uğurlarken biz diri olan bu şehitlerimizle inşallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tabii tüm aileye, ordumuza, milletimize Rabbimden sabırlar diliyorum. Tezkiye ile şu anda bu cenaze namazına katılan tüm kardeşlerimiz, zaten sizler özellikle tezkiye ettiniz. Hocamızın da ifade ettiği gibi biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için bir yolculuktaydılar ve bu yolculukta da mukadder olan ölümle karşı karşıya kaldılar. Hepimiz için mukadder olan bir ölüm var. Şehadet bunların en yücesi, Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Hele hele din uğrunda, vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin karı değil. Rabbim bir mükafat olarak bunu bizlere lütfederse ne kadar güzel. Temenni ederim ki, Rabbim bizlere de bunu nasip eder.”

Askerlerin tabutları cenaze araçlarına Tekbirlerle taşındı ve toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Korgeneral Erbaş, Albay Aydınyer, Yüzbaşı Sarıoğlu, Yüzbaşı Kureş ve Yüzbaşı Uysal'ın naaşları Ankara'da, Astsubay Kıdemli Çavuş Karadirek’in naaşı Afyonkarahisar’da bugün toprağa verilecek. Astsubay Kıdemli Başçavuş Demir ve Astsubay Üstçavuş Yılmaz’ın naaşları Kahramanmaraş’ta, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Umulu’nun naaşı Kırıkkale’de, Uzman Çavuş Gül’ün naaşı Amasya'da, Uzman Çavuş Demirci'nin naaşı Kayseri'de yarın defnedilecek.