Bill Gates, Bir Sonraki Pandemiye Yatırım Yapıyor
17 Eylül 2021

Bill Gates, Bir Sonraki Pandemiye Yatırım Yapıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyanın Koronavirüs'ten sonraki pandemiye hazır olmadığını ileri sürdü. Gates, bir sonraki pandemi için mRNA aşısı üretecek devasa fabrikalar kuracağını ve bu yönde yatırım yapacağını açıkladı. Gates’in devasa yatırımlarla kar etme hırsı, pandemi ve aşının uzun süre dünya gündeminde tutulacağını gösteriyor.

6 yıl önce dünyanın en büyük potansiyel katilinin pandemi olduğunu iddia eden Gates, “Pandemiye hazırlığımızın düşündüğümden biraz daha az olması konusunda endişeliyim” diye konuştu. Gates, hazırlık kapsamında beklentilerinin pandeminin ilk 100 gününde bir aşı üretilmesi ve sonraki 100 günde de tüm dünyaya yetecek kadar üretilmesi olduğunu dile getirdi.

Bill ve Melinda Gates Vakfı, pazartesi yayımladığı raporda devletlerden sağlık sistemlerine daha çok yatırım yapılması için çağrıda bulundu. Raporda, salgının bitirilmesi için gereken araçların yaygın test yapımı, tedavi ve aşılanma olduğunu söyledi.

“Tek gerçek çözüm, tüm dünyaya yetecek kadar aşıyı 100 günde üretebilecek fabrikalar üretmek” iddiasında bulunan Gates, bunun yapılabilir olduğunu ileri sürdü.

Gates, bir sonraki pandemide 100 günde herkes için aşı üretebilme gayelerine ulaşmak adına, dünyanın en büyük aşı üreticisi Serum Enstitüsü'nün bulunduğu Hindistan'da ve diğer gelişmekte olan ülkelerde devasa mRNA aşısı fabrikaları olmasını sağlayacaklarını söyledi.