Bayramınız Mübarek Olsun
14 Haziran 2018

Bayramınız Mübarek Olsun

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir, Şevvâl Hilalini Gözetleme Duyurusu ve Mübarek Ramazan Bayramı Tebriği yayınladı.

İşte o mesaj:

"Allahu Ekber! Allahu Ekber! Allahu Ekber! La İlahe İllallah Allahu Ekber! Allahu Ekber! Ve Lillahi’l Hamd

Hamd Allah’a, mahsustur. Salat ve Selam Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem, onun âline, ashabına, onun dost edinenler, yolunu takip edenler, İslami akideyi fikirlerine esas kılanlar, şeri hükümleri amelleri için mikyas ve hükümleri için de kaynak kılanlar üzerine olsun. Ahmed, Muhammed ibn Ziyad yoluyla rivayet ettiğine göre, Ebu Hurayra’yı şöyle derken işittim: Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem ya da Ebu’l Kâsım SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ، وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ، فَإِنْ غُبِيَ عَلَيْكُمْ فَعُدُّوا ثَلَاثِينَ “Hilali gördüğünüz zaman oruç tutun. Hilali gördüğünüzde iftar edin. Eğer hava kapalı olursa, ayı otuza tamamlayın”.

Bu gece yani Şevval hilalinin gözetlenmesi sonrasında bazı Müslüman ülkelerde hilalin şeran görüldüğü tespit edilmiştir. Bu nedenle yarın Cuma günü Şevval ayının ilk günü ve Ramazan Bayramı’nın birinci günüdür.

Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber La İlahe İllallah. Allahu Ekber, Allahu Ekber ve Lillahi’l Hamd. Allahu Ekber Kebira, Velhamdü Lillahi Kesira, Subhanellahi Bukraten ve Esila [Allah büyüklerin en büyüğüdür Allah’a olan hamdımız çoktur. Sabah akşam her an tesbihimiz Allah’adır] Allah’tan başka ilah yoktur. Onun vaadi ve kullarına yardımı haktır. O’nun ordusu güçlüdür, tek başına hizipleri hezimete uğratır. Allah’tan başka ilah yoktur. Dini ona halis kılarak yalnız O’na ibadet ederiz.

İslam ümmetinin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder ve Allah Subhânehu ve Teâlâ’dan Hilafet Devletinin biran önce kurulmasını niyaz ederiz."

Yine Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti, Türkiye'nin dört bir yanından dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerinin Ramazan (Fıtr) Bayramını tebrik ettiği bir video mesaj yayınladı.