Başbakan Yıldırım’dan Meşum Doğu Türkistan Açıklaması
18 Haziran 2018

Başbakan Yıldırım’dan Meşum Doğu Türkistan Açıklaması

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Başbakan Binali YILDIRIM, Youtube kanalı Babala TV’de Oğuzhan UĞUR'un sunduğu “Mevzular Erken Seçim Özel” programına katıldı. Doğu Türkistan hakkında sorulan bir soruya da verdiği cevapta “Çin’in toprak bütünlüğü bizim için önemli…” dedi. Yıldırım, bunun çok hassas bir konu olduğuna işaret etti. Bu konuda düşüncelerinin çok açık ve net olduğunu aktaran Yıldırım, “Çin'in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz, soydaşlarımız var ama teröre bulaşırlarsa, toprak bütünlüğü, egemenlik haklarına açıkça karşı çıkarlarsa biz onlara olumlu bakmayız.” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım’ın bu açıklamaları, özellikle Türkiyeli Müslümanlar nezdinde tepki ile karşılandı. Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR sosyal medya hesabı üzerinden bu meşum açıklamayı eleştirdi.

Başbakan Yıldırım’ın Çin’i haklı gören ve Doğu Türkistanlı Müslümanları “terörist” olma ithamıyla başbaşa bırakan açıklamaları üzerine bölgede yaşananların neler olduğunu tekrar ortaya koymak elzem olmuştur. Köklü Değişim Yazarı Musa BAYOĞLU, iki hafta önce yaptığı video paylaşımında şu hususların altını çizdi:

Ayrıca sosyal medyada dönen videolarda da kafir Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yaptığı zulümler ve bu zulümleri gündeme taşımak için yapılan açıklamalarını buradan paylaşarak Doğu Türkistanlı mazlum Müslümanlar yerine Çin’in “toprak bütünlüğünü” savunan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkililerine hatırlatmak istiyoruz: