AYM Kararlarına Rağmen Hizb-ut Tahrir’e Zulüm Devam Ediyor!
25 Haziran 2019

AYM Kararlarına Rağmen Hizb-ut Tahrir’e Zulüm Devam Ediyor!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin Hizb-ut Tahrirli onlarca kişi lehine verdiği hak ihlali kararlarına rağmen Hizb-ut Tahrir’e yargı zulmü İzmir ve Aydın’da devam ediyor.

Medyaya yansıyan haberlere göre Aydın ve İzmir’de yapılan operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Aydın ve İzmir’de Hizb-ut Tahrir üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonda İzmir’de 2, Aydın’ın Didim ilçesinde 4, Efeler’de 2 ve Nazilli’de 1 olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alındı.

Köklü Değişim Medya İzmir Temsilcisi Abdulmelik Kılıç ile Abdullah Adanır İzmir'den; Hikmet Saygın, İskender Özer, Ferhat Subaşı, Kenan Urak, Engin Deniz Peker, Ümit Yiğit, Veysel Sütlübudak da Aydın'dan gözaltına alınan isimler.

AYM kararları görmezden geliniyor

AYM’nin hak ihlali olduğu gerekçesiyle üyelerine art arda yeniden yargılanma kararları verdiği bir süreçte yapılan bu operasyon Hizb-ut Tahrir’e yönelik yargı zulmünün bitmek bilmediği yorumlarına sebep oldu. Bilindiği üzere AYM daha önce 6 ayrı kararda onlarca Hizb-ut Tahrir üyesi hakkında “hak ihlali” olduğu gerekçesiyle “yeniden yargılanma” kararları vermiş ve cezaevinde bulunan bir çok Hizb-ut Tahrirli bu kararların ardından tahliye edilmişlerdi.