AYM Kararı Görmezden Geliniyor: Hizb-ut Tahrir’e Yargı Zulmü Devam Ediyor!
10 Kasım 2018

AYM Kararı Görmezden Geliniyor: Hizb-ut Tahrir’e Yargı Zulmü Devam Ediyor!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrirli Yılmaz Çelik lehinde verdiği emsal karara rağmen, Hizb-ut Tahrir üyelerine yargı zulmü son sürat devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’tan Ömer Salman tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Birinci derece mahkemelerin Hizb-ut Tahrir mensupları hakkında verdiği cezaların Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onaması ile devam eden yargı zulmü, mağdur Sefa Karslı’nın ardından Kahramanmaraş’ta nüksetti.

Kahramanmaraş’ın sevilen simalarından Hizb-ut Tahrir üyesi Ömer Salman hakkında, daha önce Yargıtayca bozulmuş olan davası yerel mahkemede görülmesinin ardından Yargıtay’da süratle onandı. Onamanın ardından hakkındaki tutuklama kararı infaza düşen Ömer Salman, gece saatlerinde evinden alınarak tutuklandı.

Hizb-ut Tahrir üyeleri hakkında verilen cezaların kanuni gerekçesinin olmadığı Anayasa Mahkemesi’nin geçtiğimiz haftalarda aldığı hak ihlali kararı ile ortaya konulmuş olmasına rağmen tutuklamalar maalesef son bulmuş değil. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile ilk derece mahkemelerin ve Yargıtay’ın aldığı kararlar eleştirilmiş ve kanuni gerekçeden yoksun bulunarak yeniden yargılama kararı verilmişti. Fakat bu kararın üzerinden haftalar geçmesine ve gerekli başvuruların yapılmasına rağmen ne başvurucu Yılmaz Çelik ne de diğer cezaevinde bulunan Hizb-ut Tahrir üyeleri tahliye edildi.

Köklü Değişim Dergisi’nin uzun zaman Kahramanmaraş Temsilciliği görevinde de bulunan Ömer Salman, doğup büyüdüğü Maraş'ta tanınan ve sevilen bir şahsiyet. Bir dönem Kahramanmaraş'ta yerel bir gazete de çıkartan Ömer Salman, evli ve üç çocuk babası.