Avukatlar: “Ramazan Hoca’nın Raporu Olumlu”
27 Mayıs 2020

Avukatlar: “Ramazan Hoca’nın Raporu Olumlu”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Diyarbakır Ulu Cami'de gelen ziyaretçilere İslam'ı, Tevhid’i anlatan Ramazan Hoca’nın bir oldu bittiyle yatırıldığı Fethi Sekin Şehir Hastanesi önünde avukatları açıklamada bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'ye gelen ziyaretçilere caminin tarihini ve İslam'ı gönüllü olarak anlatan Ramazan Hoca, cami avlusunda bir kadına giyiminden dolayı nasihat ettiği için hem tacizci hem de şizofren damgası vuruldu. Babasının "oğlum akıl hastasıdır" diye imzaladığı bir belge ortaya atıldı. Daha sonra babanın böyle bir beyanının olmadığı, okuma yazma bilmediği de ortaya çıktı. Bu konuda aile belgeyi imzalatan emniyet ve savcılık hakkında şikayette bulunacağını açıkladı. Aile belgenin "Ramazan'ın serbest bırakacağız" diyerek imzalatıldığını da beyan etti.

Bu zulmün sosyal medyada duyulmasıyla birlikte Müslümanlar, İslam davetçisine yapılan zulme tepki gösterdiler. Vicdanlı avukatlar da bu mazluma sahip çıkıp hakkını savunmak için Elazığ’a gidip, Müslüman kardeşilerine sahip çıktılar.

İlk gittiklerinde Ramazan Hoca ile görüştürülmeyen avukatlar, bugün durumun gidişatı hakkında bir açıklama yayınladılar.

Yapılan açıklamada heyet raporunun olumlu olduğu ve Ramazan Hoca’nın topluma bir tehlike arz etmediği kararı verildiği açıklandı. Savcılığın kararı sonrası mazlum Ramazan Hoca’nın hastaneden çıkarılacağı bildirildi.

Avukatların açıklamasını Avukat Mustafa Kocamanbaş sosyal medya hesabından paylaştı.