Ankara’nın “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması" İle Pekin’e Şirin Gözükme Çabası
06 Mayıs 2021

Ankara’nın “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması" İle Pekin’e Şirin Gözükme Çabası

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016 yılından beri düzenlenen “Hayalimdeki Çin” konulu resim yarışmasına destek vermesi tepkiyle karşılandı.

Doğu Türkistan’da Müslümanları toplama kamplarında işkence ve asimilasyon programına tabi tutan ve ibadetleri terörle ilişkilendirerek çirkin zulümlere imza atan komünist Pekin yönetimine karşı Ankara’nın maddi menfaatler gereği şirin gözükme çabası tepkiyle karşılanıyor.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda “Hayalimdeki Çin” temalı bir resim yarışması düzenleneceği duyuruldu. Yarışmanın bu seneki temasının, Türkiye-Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl olması kararlaştırıldı.

Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından, MEB Orta öğretim kurumları öğrencileri arasında düzenlenen “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması”, 2016 yılından bu yana devam ediyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışma ile ilgili açıklamasında vakıf şu ifadelere yer verdi:

Ortaöğretim kurumları öğrencilerinin hayal güçlerini geliştirmeyi amaçlayan yarışma, aynı zamanda öğrencilerin Çin’i daha iyi tanımalarını da sağlamaktadır. V. Hayalimdeki Çin Resim Yarışması’nın teması; ‘Türkiye – Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl’ olarak belirlenmiştir.”

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.