Ankara’da Korkunç Vahşet
10 Nisan 2019

Ankara’da Korkunç Vahşet

BBC Türkçe

Köklü Değişim Medya

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin Batıkent semtinde kimliği belirsiz kişiler sokak köpeklerini zehirleyerek vahşice öldürdü.

Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, "Vicdansızlar, bugün burada 13 köpeğimizi katletti. 6 köpeğimiz klinikte, 7 köpeğimiz de kayıp bulamıyoruz" dedi.

Dün yol kenarındaki yeşillik bir alanda yedi köpeğin cansız bir şekilde yattığı fotoğraf sosyal medyada paylaşıldıktan sonra olay gündeme oturdu.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, akşam saatlerinde beyaz bir aracın bölgede dolaşarak, sokak köpeklerine zehirli et dağıttığını öne sürdü.

Dernek ayrıca, yine Yenimahalle ilçesinin bir başka semtinde 12 sokak köpeğinin daha zehirlenerek öldürüldüğü yönünde ihbarlar geldiğini de belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

“Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir.” dedi.

Bölge sakinleri de köpekleri zehirlediği öne sürülen kişi ya da kişilere tepki gösterip, bulunmaları için emniyete giderek şikayetçi oldu.

Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Özkan "Hayvanları katledenlere hapis cezası gelmeli. Plakası sökük beyaz bir araçla gelen 2 kişinin buradaki köpeklere zehirli et parçaları verdiği söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Twitter'dan attığı mesajda sorumlular hakkında yasal işlem yapılması için emniyet güçleri ve belediye ekipleriyle çalışmaların sürdüğünü bildirdi.