“Andımız Çağdışı” Diyen Bürokratlar Görevden Alındı
14 Kasım 2018

“Andımız Çağdışı” Diyen Bürokratlar Görevden Alındı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğrenci Andı'nın tekrar okutulma kararına itiraz için Danıştay'a sunulan, “Andımız, komünizm ve faşizmde görülen çağdışı bir uygulama” ifadelerinin bulunduğu temyiz dilekçesi metnini hazırlayan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Bu ifadeler, AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Danıştay'ın “Andımız”ın tekrar okullarda okutulmasına yönelik kararına karşı verilen itiraz dilekçesinde imzası bulunan üç bürokratı görevden aldığı duyuruldu.

Bakanlık, temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamaları 'ek beyan' şeklinde mahkemeye sunacak.

Dilekçe, bakanlığın hukuk müşavirliğindeki bürokratlar tarafından kaleme alınarak mahkemeye sunulmuştu.

AK Parti'den 'Andımız' Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MEB'in öğrenci andı hususunda Danıştay'a yazdığı dilekçeye yapılan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çelik: “Bahçeli Haklı”

Çelik, "Bu bölüm AK Parti'nin görüşünü yansıtmamaktadır. Sayın Bakanımızın başkanlığında oluşturulan görüşe aykırı olarak bu konuda avukatların kendi tasarruflarını ortaya koyduğu bir dilekçedir. Bahçeli'nin eleştirisi haklıdır, ahlaki olarak bir hatadır. " diyen Çelik şöyle devam etti:

"Batı'da üretilen ulus devlet teorilerinden etkilenerek söylenmiştir. Bakanımızın ve bakanlığımızın oluşturduğu görüşe rağmen oradaki avukatlar tarafından bu paragraflar oraya ekleniyor. Kontrol etmesi gereken bürokratlar da kontrol etmemiştir. O bürokratlar da görevden alındı, avukatlarla ilişik kesilmiştir, dilekçeden o bölüm çıkarılmıştır. Temyiz süreci devam edecek. AK Parti hükümetleri döneminde, bilinen tarihimizin eserlerinin ihya edilmesi konusunda tarihi köklerimizle doğru köprüler kurulması konusunda çok önemli gayret ortaya çıkarılmıştır. Milli bilincimizin tazelenmesine önem verilmiştir. Milli kimliğimiz, milli varlığımız buna şahittir."