Almanya’nın Derdi Oruç Değil, İslam
17 Mayıs 2019

Almanya’nın Derdi Oruç Değil, İslam

Deutsche Welle

Köklü Değişim Medya

Almanya, Müslümanlara karşı zulümde komünist Çin’in yolunda ilerliyor. Almanya’da Ramazan ayında Müslüman öğrencilerin oruç tutmasına ilişkin tartışmalarda tansiyon yükseldi. Siyasetçilerin öğrencilerin oruç tutmasına karşı çıkan açıklamaları Müslüman kuruluşların tepkisine yol açtı. Almanya'da bazı okullarda öğrencilerin önüne su koyularak orucunu bozması için baskı yapılıyor.

“Ben Müslümanım ve öğrencilik yıllarımda oruç tuttum. Bana herhangi bir zararı olmadı, olsaydı lise bitirme sınavımı yıl birincisi olarak tamamlayamazdım. Ayrıca istisna da değilim. Almanya’daki Müslümanların öğretim seviyesi her yıl yükseliyor.”

Bu satırlar, gazeteci ve siyaset bilimci Said Rezek’in, Almanya Aile Bakanı Franziska Giffey’e yazdığı açık mektuptan.

Ramazan ayında Müslüman öğrencilerin oruç tutması, Alman medyasında geniş yer bulurken, Aile Bakanı Giffey’nin açıklamaları tartışmaları daha da tırmandırdı. Okula giden çocuklar için sağlık ve öğretimin öncelik olduğunu, okula giden çocukların oruç tutmasını uygun bulmadığını söyleyen Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan, “Çocuklar düzenli olarak sıvı tüketmeli ve yemeli, aksi takdirde odaklanamaz, öğrenemez ve sağlıklı bir gelişim kaydedemezler” diyerek içindeki İslam düşmanlığını bu sözlerle maskelemeye çalıştı.

Almanya’da doğup büyüyen 33 yaşındaki Rezek ise kaleme aldığı mektubunda Giffey’e, “belki iyi niyetlisiniz ancak endişeleriniz yersiz” sözleriyle yanıt verdi. Rezek, Almanya’da çocukların sağlıklı gelişiminin önündeki en önemli sorunun oruç değil yoksulluk olduğuna dikkat çekerken, gençlerin öğretimde daha başarılı olması için de eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini savundu.

DW Türkçe'ye konuşan Rezek, “Gerçekten Müslüman çocukların yaşadıkları acılarla bu kadar ilgiliyseler, o zaman eğitim ve diğer alanlarda uğradıkları ayrımcılığa, yaşadıkları sosyal adaletsizliğe odaklanabilir, çözüm üretebilirler. Ama görünen o ki siyasetçiler yapay bir gündemle Müslümanların sırtından popülist bir tartışma yürütüyor” diye konuştu.

Yasak Ve Cezalandırma Tartışılıyor

Alman basınına yansıyan haberlerde, bazı ailelerin çocuklarına zorla oruç tutturduğu, bazı öğrencilerin sınıfta dersleri takip edemediği, hatta bayılanlar olduğu iddia ediliyor.

Bu bahanelerle içlerindeki İslam düşmanlığını gizlemeye çalışan Alman siyasetçiler, Müslümanları asimile etmek için zorba Çin yönetiminin başvurduğu zulmü hayata geçirmek için çabalıyorlar. Çocukları oruç tutan ailelere hapis cezası verilmesi için yasal düzenleme yapılması için çalışma başlatılmak istendiği Bild gazetesinde yer aldı.

Hessen Eyaleti Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann, Bild gazetesine verdiği demeçte, “Küçük çocuklarını oruç tutmaya zorlayanlar, çocuklarının sağlıklarını tehdit ediyor” dedi. Kühne-Hörmann, okul çağındaki çocukları korumak için yasalarda değişiklik yapmayı, hatta çocuklarını oruç tutmaya zorlayan ebeveynlere üç yıla kadar hapis cezası verilmesini istediğini söyledi.