Almanya Müslümanlara Karşı Küstahlaşıyor
17 Mayıs 2019

Almanya Müslümanlara Karşı Küstahlaşıyor

Deutsche Welle

Köklü Değişim Medya

Hessen Eyaleti Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann’ın çocukların oruç tutmaması ve ailelerin hapis cezası ile cezalandırması için yasa teklifi vereceğini söylemesinin ardından, şimdi de Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz, Almanya’da da ilköğretim öğrencisi çocuklara başörtüsü yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya, Müslümanlara karşı zulümde komünist Çin’in yolunda ilerliyor. Müslümanları asimile etmek için yeni yasalar çıkarmaya hazırlanan Almanya, küstah açıklamalarına hergün bir yenisini ekliyor. Almanya’da bazı okullarda oruç tutan çocukların önüne su koyulup zorla oruçlarını bozmaları istenirken, bugün de öğrencilere yönelik başörtüsü yasağı gündeme getirildi.

Avusturya Parlamentosu’nun ilkokul öğrencilerine yönelik başörtüsü yasağı kararı Almanya’da tartışmaya yol açtı. Bazı siyasetçiler yasağa destek verirken bazıları ise yasak yerine daha sinsice olaya yaklaşıp ailelerle diyalog kurulmasını talep etti.

Avusturya’dan Sonra Şimdi de Almanya

Avusturya Parlamentosu’nun dün aldığı ilköğretim öğrencilerine yönelik başörtüsü yasağı kararı Almanya’da tartışmalara yol açtı. Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz, Almanya’da da ilköğretim öğrencisi çocuklara başörtüsü yasağı getirilmesinin gündeme gelmesi gerektiğini ifade ederek, "Küçük kızların başörtüsü takması saçmalık. Müslümanların çoğu da böyle düşünüyor. Ailelerle diyalog kurmaktan yasağa kadar, çocukları korumak için tüm önlemlerin düşünülmesi ve uygulanması gerekiyor" dedi.

Almanya'da hükümetini oluşturan koalisyonun ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) içinden Avusturya Parlamentosu’nun kararına destek veren siyasetçiler var. Partinin aile politikaları uzmanı Leni Breymaier başörtüsü yasağını olumlu bulduğunu belirterek, "Bu bana göre dini olmaktan öte toplumsal bir sorun, bir eşitlik sorunu" ifadesini kullanarak İslam’a karşı kinini bahanelerle maskeleyip ortaya koydu.

Weinberg'ten Anayasal Hak Vurgusu

Koalisyonun büyük ortağı Hristiyah Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) aile politikaları sözcüsü Marcus Weinberg ise Avusturya örneğinde görülen tarzda bir başörtüsü yasağına mesafeli yaklaştı. Weinberg kız çocuklarına toptan bir yasak getirmenin, inancı gereği örtünmeye karar veren kızları mağdur edeceğini ve bunun da anayasada çerçevesi çizilen dini inancını özgürce yaşama hakkıyla ters düştüğünü belirtti.

Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz-Peter Meidinger ise çocuklara aileleri tarafından başörtüsü takmaları için baskı yapıldığını dile getirerek, "Okulda başörtüsü takmak, daha çocuk yuvalarında ve ilkokulda görsel bir ayrım yarattığı için uyuma zarar vermektedir" dedi.

Sinsi Oyun: “Yasak Yerine İkna”

İslam bilimci Lamya Kaddor ise sinsi bir yol izleyip, yasak uygulamasının yanlış bir yol olduğunu savunarak, böyle bir adımın kutuplaştırıcı olduğunu ve çocuk üzerinde aile ile okul arasında seçim yapma baskısı getirdiğini dile getirdi. Kaddor, konunun çözülmesi için pedagojik yollarla ailelere ulaşılmasını ve bu buluşmalara cami derneklerinin de davet edilmesini tavsiye etti.