AKP, İçkinin Garantörü Olduğunu Beyan Etti
26 Mart 2019

AKP, İçkinin Garantörü Olduğunu Beyan Etti

BBC Türkçe

Köklü Değişim Medya

Denizli'de iki dönem belediye başkanlığı yaptığı dönemde içkili mekanların ruhsatını bizzat kendisinin verdiğini söyleyen Zeybekci, "21. Yüzyılın Türkiye'sinde içkili mekanları tartışmak gericilik ve yobazlıktır" dedi. AKP, İslam’ın açık bir şekilde yasakladığı alkolün rahat bir şekilde üretilip, tüketilmesinin garantörü olduğunu, İzmir’de belirlediği seçim stratejisi ile bir kez daha beyan etti. İzmir'de tabanının oylarını garanti olarak gören AKP, seçim çalışmalarını, CHP tabanı ve kararsızların isteklerini karşılayarak oylarını alabilmek için İslam'ın haramlarının kendi dönemlerinde de serbest olacağının garanti edilmesi üzerine bina etti.

BBC Türkçe’ye verdiği röportajda seçim vaadlerini sıralayan AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekçi, tepki çeken açıklamalarda bulundu. Daha önce İzmir şarabını bir dünya markası yapacağını söyleyerek dikkatleri üzerine toplayan Zeybekçi, İzmir'de halkın "AKP kazanırsa yaşam tarzı ve özgürlükler kaybedilir" gibi bir kaygısı olmadığını ifade etti.

'21. Yüzyılın Türkiye'sinde İçkili Mekanları Tartışmak Gericilik Ve Yobazlıktır'

İki dönem belediye başkanlığı yaptığı Denizli'de içkili mekanların ruhsatını bizzat kendisinin verdiğini söyleyen Zeybekci, "21. Yüzyılın Türkiye'sinde içkili mekanları tartışmak gericilik ve yobazlıktır" diyerek başta İslami hassasiyete sahip AKP tabanı olmak üzere tüm Müslümanların inandığı değerleri eleştirip yobazlıkla suçladı.

İzmir'de genç işsizliğinin çok yüksek olduğunu söyleyen Zeybekci, İzmir'de yetişen gençlerin iş bulmak için başka kentlere göç ettiklerini söyledi.

Zeybekci, son yıllarda artan beyin göçüyle ilgili ise "Nitelikli gençler bir fırsat bulup maalesef ülkeyi terk ediyor. Kavgalı eve kimse kız vermez" dedi.

İzmir'in Altyapı Sorunları

Zeybekci, 65 bin ve 84 bin kişiyle olmak üzere iki farklı anket yaptırdıklarını ve İzmir'de öne çıkan ilk dört problemin şehrin altyapı sorunlarını içerdiğini söyledi.

Seçilmesi halinde ilk yapacağı işin ulaşımı rahatlatmak olacağını söyleyen Zeybekci, 28 adet köprülü kavşak projeleri olduğunu belirtti.

Zeybekci, Karşıyaka-Alsancak tramvay hattının Bayraklı üzerinden bağlanacağını ve üç yıl içerisinde İzmir'deki yeşil alan miktarını 10 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.