“Aile ve Toplum İslâm ile Korunur” Konferansına Engelleme!
25 Ocak 2020

“Aile ve Toplum İslâm ile Korunur” Konferansına Engelleme!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya tarafından 26 Ocak 2020 Pazar günü Pursaklar’da düzenlenmesi planlanan konferansımız engellendi!

Daha önce 26 Ocak 2020 Pazar günü **“Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi”**nde yapacağımızı ilan ettiğimiz “Aile ve Toplum İslâm ile Korunur” başlıklı konferansımızın mülki idareye bildirim ve izin süreci, Kültür Merkezi, Pursaklar Kaymakamlığı ve Emniyet arasında keyfi ve anlamsız bir şekilde son ana kadar geciktirilerek bir şekilde engellendi.

Engelleme Sürecinde Yaşananlar

Selçuklu Kültür Merkezi yetkilileri, zorunlu olmamamıza rağmen Kaymakamlıktan izin alınması gerektiğini söylediler ve bu iznin getirilmesinde ısrarcı oldular. Pursaklar Kaymakamlığı ise olması gereken prosedürü yani “izin almak gibi bir durumun söz konusu olmadığını, bildirim yapılmasının yeterli olduğunu” tarafımıza iletti. Biz de bildirimde bulunmak adına dilekçemizi Kaymakamlığa ilettik fakat Kültür Merkezi kaymakamlıktan alınmış bir izin belgesinde ısrarcı olunca daha detaylı bir dilekçe ile Kaymakamlığa başvurumuzu yineledik. Ancak günler geçtiği hâlde Pursaklar Kaymakamlığı’ndan “olumlu” ya da “olumsuz” herhangi bir cevap gelmedi. Bunun üzerine Kaymakamlık yetkilileriyle birinci elden görüşmelerimiz sonucu dilekçemizin Pursaklar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiğini, ilçe emniyetin de Güvenlik Şube’ye gönderdiğini dolayısıyla oradan gelecek cevabın beklendiğini öğrendik.

Ne hikmetse ne emniyetten ne de kaymakamlıktan dilekçemize bir cevap gelmedi fakat Kültür Merkezi’nden “ısıtma sisteminin arızalandığı”, dolayısıyla konferansın Selçuklu Kültür Merkezi’nde yapılamayacağı tarafımıza bildirildi.

Bu durum üzerine yeni bir salon arayışına girdik ve Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde konferansımızın yapılması için Merkez yetkilileriyle gerekli anlaşmayı yaptık. Bildirimde bulunmak üzere önce Keçiören Kaymakamlığı’na detaylı bildirim dilekçesini verdik.

Pursaklar’daki Kaymakamlık-Emniyet sürecinin burada da yaşandığı bir sırada ilginçtir ki anlaştığımız Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nden “Pazar günü elektrik kesintisi olacağı” gerekçesiyle konferansımızın burada da yapılamayacağı tarafımıza bildirildi.

Dolayısıyla; gerek mülki idarelerin gerekse de perde gerisinden sürece müdahale eden, kasıtlı olarak oyalama-geciktirme yolunu kullanan ve kültür merkezi yetkililerini baskı altına alan emniyet birimlerinin olumsuz tavrını buraya not ediyor; hayırlara vesile olması ve ailenin, neslin ve toplumun karşı karşıya olduğu tehlikelerden haberdar edilmesi adına yapmayı planladığımız “Aile ve Toplum İslâm ile Korunur” başlıklı konferansımızı Köklü Değişim Medya Genel Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacağını buradan duyuruyor ve elimizde olmadan yaşanan bu aksaklıklardan dolayı takipçilerimizden özür diliyoruz.

Buna göre konferans bilgileri şu şekilde değişmiştir:

Tarih: 26 Ocak 2020 Pazar

Saat: 14:00

Konu: “Aile ve Toplum İslâm ile Korunur”

Konuşmacılar:

•Süleyman Uğurlu (Aile Danışmanı)

•Abdullah İmamoğlu (İlahiyatçı)

Adres: Köklü Değişim Medya Genel Merkezi

Mithatpaşa Cad. 47/B Çankaya/Ankara

Telefon: 0312.229 77 91