‘Aile, Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur’ Kampanyası Kapanış Programı Gerçekleştirildi
30 Mart 2020

‘Aile, Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur’ Kampanyası Kapanış Programı Gerçekleştirildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya tarafından yürütülen “Aile, Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur!” başlıklı kampanyanın kapanış programı telekonferans yöntemi ile 28 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Değişim TV sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan programda stüdyo konukları ve canlı bağlantılar ile kampanya süreci değerlendirildi, konunun uzmanlarının görüşleri alındı.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR ve Aile Danışmanı Süleyman UĞURLU’nun sunumuyla gerçekleştirilen programa;

İlahiyatçı Abdullah İMAMOĞLU, Köklü Değişim Dergisi Yazarı Musa BAYOĞLU, Köklü Değişim Ankara Temsilcisi Kadir KAŞIKÇI ve Köklü Değişim Gençlik Kolları’ndan A. Melih YAVUZ stüdyo konuğu olarak programa iştirak etti.

Programa, alanlarında yetkin isimler de telekonferans yöntemi ile bağlanarak; kampanyayı değerlendirdi, aile ve toplum konularında mevcut sorun ve bu sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini ifade ettiler.

Canlı video bağlantısı ile programa katkı sağlayan isimler:

•Sabiha Ateş ALPAT - Yazar

•Ali ÖNER – Mazlum-Der İstanbul Şb. Bşk.

•Ahmet Hakan ÇAKICI – Yazar

•Hülya ŞEKERCİ – Özgür-Der Yön. Kur. Üyesi

•Av. İlhami SAYAN - Sosyolog

•Yasin EMRAK - Babalar ve Çocuklar Der. Gnl. Sek.

•Ercan ÖZÇELİK – Sağlıkçı ve Eğitimci

•Mesut ARABUL - Süresiz Nafaka Mağd. Kur. Bşk.

•Şükrü HÜSEYİNOĞLU - Yazar

•Mahmut ERASLAN – ASİM Başkanı

•Prof. Dr. Ebubekir SOFUOĞLU - Akademisyen

•Fırat TOPRAK – Genç-Der Başkanı

•Dr. Abdurrahim ŞEN - İlahiyatçı

•Dr. Nazreen Nawaz – Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları Başkanı (Video mesaj)

•Mustafa KOCAMANBAŞ - Avukat

•Sema ÖZDOĞAN – Köklü Değişim Kadın Kolları

Değişim TV sosyal medya platformları üzerinden 4 saatlik canlı yayınla yapılan programın sonunda “Aile, Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur Kampanyası Kapanış Bildirgesi” Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR tarafından okundu.

Aile Kampanyası Kapanış Programına Sosyal Medyadan Yoğun İlgi

Değişim TV sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan program takipçilerimiz tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Değişim TV Facebook sayfası üzerinden yaklaşık 112.000 kişiye erişilen programda, aynı anda canlı olarak izleyen kişi sayısı 1.650'ye ulaştı**.**

Değişim TV Youtube sayfası üzerinden ise yaklaşık 8.300 kişi izledi. Aynı anda canlı olarak izleyen kişi sayısı ise 983.

Yine Değişim TV Twitter/Periscope sayfası üzerinden de 1.663 canlı olarak izledi.

Binlerce yorumun yapıldığı program yine bir çok kullanıcı tarafından çeşitli platformlarda paylaşıldı.

“Aile, Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur!” Kampanya Sonuç Bildirgesi

Muhakkak ki aile toplumun temel yapıtaşı, çocuklarımız ise geleceğimizdir. Dünyaya liderlik eden, İslâm risâletini tüm dünyaya taşıyan, İslâm ahkâmını adaletle uygulayan bir toplumda, elbette ailenin, neslin ve toplumun her türlü kötü düşünce, davranış ve uygulamalardan korunması gerekir. Ailenin ilk adımı olan evlilik, evliliğin tarafları olan erkek ve kadın, meyvesi olan çocuklarımız korundukça ve İslâm’a bağlı kalındıkça güçlü ve sarsılmaz bir toplum ortaya çıkabilir. Kadın-erkek ilişkileri, evlilik, aile içi ilişkiler, akrabalık ve nesiller bozuldukça en ufak bir sarsıntıda, musibette ve krizde toplumun kırılganlaşması kaçınılmaz olur. Bugün tüm dünyayı saran koronavirüs salgını sonucu karşı karşıya kaldığımız manzaralar toplumsal dayanışmanın ne denli önemli ve hayati olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kapitalizm ve ondan fışkıran demokratik, seküler ve özgürlükçü fasit fikirler ile yok olmaya yüz tutmuş Batılı toplumların hâli ortadadır. Aile, insani ve ahlaki değerler, dayanışma ve bütünleşme adeta yokluğa mahkûm edilmiştir. Modern Batılı ülkelerdeki hastaneler, bakım evleri ve huzurevleri içler acısı bir hâldedir. Aile ilişkileri, komşuluk ilişkileri, akrabalık ilişkilerinin ne hâle geldiği yaşadığımız bu krizde apaçık gözler önüne serilmiştir.

Kendi toplumlarını bile böylesine ifsat etmiş sömürgeci Batılı devletler, Müslüman toplumları da kendileri gibi çürütmek için her türlü çabayı harcamaktan, başımızdaki yöneticileri kullanmaktan, tüm araçlarını seferber etmekten kaçınmamıştır. Zira onlar, İslâm Devleti olmasa bile, İslâm’ın bu toplumun özünden koparılamayacağını bilmektedirler. Bu amaçla, CEDAW, İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı kanun gibi düzenlemeler üzerinden cinsiyet eşitliğinin dayatılması, eşcinselliğin meşrulaştırılması, evlilik ve bağlantılı konuların bozulması yoluyla aile, toplum ve nesil doğrudan hedef alınmıştır. Allah’a ve Rasulü’ne iman etmiş hiçbir Müslümanın, düşmanca kurgulanmış bu ifsat sürecine sessiz kalması, tepkisini açıkça ortaya koymaması düşünülemez.

İşte bu noktadan hareketle, Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak biz 21 Ocak tarihinde “Aile, Nesil Ve Toplum İslâm ile Korunur” başlıklı bir kampanya başlattık. Allah’a hamdolsun ki tüm duyarlı kesimlerden olumlu tepkiler ve destek aldık. Bu vesileyle kampanyanın ilk gününden son gününe kadar bizlere bu uzun soluklu maratonda yardımcı ve destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kampanya sürecini Ankara Arena Spor Salonunda 10.000 kişilik bir konferansla nihayete erdirmeyi plansak da koronavirüs tedbirleri kapsamında başvurumuz kabul edilmedi. Bu nedenle bugün Sosyal Medya üzerinden gerçekleştirdiğimiz bu yayın ile kampanyamızı tamamlıyoruz.

Kampanya sürecinde Türkiye’nin birçok farklı şehrinde 29 konferans ve panel gerçekleştirdik. Planlanmış 26 konferans ve panel etkinliğimizi de koronavirüs nedeniyle iptal ettik. Aileyi korumak adına bizimle aynı derdi paylaştığını düşündüğümüz STK, Siyasi Parti, Belediye Başkanları, Kamu yöneticileri, yazarlar, medya temsilcileri ile köklü çözüm bulma adına istişareler yaptık ve kampanyanın amacından bahsedip desteklerini istedik. Bu kapsamda 547 ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde gördük ki neredeyse herkes İstanbul Sözleşmesi, 6284 Sayılı Kanun ve oluşan mağduriyetlerden oldukça rahatsız ve sorunun bir an önce çözülmesini istemekteler.

Tehdit altındaki her vatandaşa meselenin vahametini direkt anlatmak adına şehirlerin meydanlarında stantlar kurarak halkla İstanbul Sözleşmesi’nin tehlikelerini anlattık. Kampanya konusuyla alakalı hazırladığımız kitapçıktan 55.000 adet dağıttık. İnternet üzerinden “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun İptal Edilsin başlıklı” bir imza kampanyası başlattık ve 110.000 kişiden destek ve imza aldık. Kampanyanın başında söylemiş olduğumuz sözleri halkımızın desteğini ve duyarlılığını gördükten sonra daha güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.

Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak diyoruz ki; Müslümanlar ile beraber aileyi, nesli ve toplumu İslâm’la koruyacağız! Zira bu akşam Aile Nesil ve Toplum İslâm ile Korunur kampanyamız nihayete erdi ancak sorun çözülmedi. Sorunun tek ve sahih çözümü kuşkusuz İslâm’ın hayatın tamamına hâkim olmasıdır. İşte bu amaç için çalışmalarımıza ara vermeksizin ve duraksamaksızın devam edeceğiz. Allah’ın yardımıyla, İslâm bu topraklara yeniden dönecektir. Dünya İslâm’ın hâkimiyetine yani onu tatbik edecek Hilâfet’e her zamankinden daha muhtaçtır. İnşaAllah Râşidî Hilâfet ile yeniden huzura, güvene, sağlığa kavuşacak ve Rasulullah’ın bayrağı yeniden göklerin hâkimi olacaktır.

Gayret bizden zafer Allah’tandır.

28.03.2020
Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

Kampanya detayları için bakınız:

http://bit.ly/2Hslfqm

http://aileyikoru.com

__

#AileyiNesliToplumuKoru