Afganistan’da ‘Yabancı Güvenlik Aracına’ Saldırı: 7 Ölü
13 Kasım 2019

Afganistan’da ‘Yabancı Güvenlik Aracına’ Saldırı: 7 Ölü

Şarku’l Avsat

Köklü Değişim Medya

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, bugün sabah saatlerinde Kabil'de meydana gelen patlamada en az 7 kişinin öldüğünü, 4'ü yabancı 10 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Sözcü, olayın, Afganistan başkenti Kabil’in 15'inci bölgesinde saat 07.25'te meydana geldiğini ifade etti. Bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 7 sivil hayatını kaybetti, 4’ü yabancı olmak üzere 10 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi yaptığı açıklamada, saldırıda Kanadalı özel bir güvenlik şirketine ait arazi aracının hedef alındığını söyledi. Sözcü, “Sonuç olarak aralarında güvenlik şirketi çalışan 4 yabancının da bulunduğu 7 kişi öldü 10 kişi yaralandı” dedi. Ancak sözcü ölenlerin hangi ülke vatandaşlarına olduğuna dair bilgi vermedi.

İçişleri Bakanı Mesud Andarabi de saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada ölenlerden birin okula gitmekte olan 13 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi. Bakan “Halkımızın düşmanları şunu bilmeliler ki insanlarımız barış istiyor ve buna ulaşmaktan onları kimse alıkoyamayacak” dedi.

Saldırının bir araca yerleştirilmiş patlayıcıların uzaktan kumandayla infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Bir Afgan yetkili ise, “Yedi vatandaşımız öldü ve güvenlik şirketinin dört yabancı çalışanı da dâhil olmak üzere on kişiyi yaraladı” dedi.

Saldırı da, ana yoldaki bir hükümet aracı konvoyunu hedef alındığı belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.