Adana’da Hizb-ut Tahrir Üyelerinin Yeniden Yargılanma Davasında Beraat Kararı
17 Eylül 2021

Adana’da Hizb-ut Tahrir Üyelerinin Yeniden Yargılanma Davasında Beraat Kararı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi AYM Hak ihlali kararı sonrası başlayan yeniden yargılamada sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Bülent Pamuk, Yılmaz Pamuk, İskender Pamuk, Haşim Sağlam ve Cabir Sağlam’ın Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılanma kararı sonrası Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen yeniden yargılamadan sanıklar hakkında beraat kararı çıktı.

Sanıkların avukatı Avukat Mustafa Kocamanbaş kararı, sosyal hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Dava süreci ve detaylar hakkında kendisine ulaştığımız Kocamanbaş şunları söyledi:

“Yargılama 2009 yılına dayanıyor. 2009 yılında yapılan Türkiye çapındaki operasyonlar kapsamında şahıslar; Bülent Pamuk, Yılmaz Pamuk, İskender Pamuk, Haşim Sağlam, Cabir Sağlam ve Soner Uçan da Adana da yargılanıyorlar. Kimisi üyelik kimisi propaganda suçundan yargılanıyor. Tutukluluk süreleri 10 ay sürüyor daha sonra tahliye oluyorlar. Tahliye sonrası dosya onaylanınca üyelik alanlar yeniden cezaevine girdiler. Üyelik alanların cezaları geçen yıl bitti ve tahliye oldular. Tüm kişiler cezalarını yattılar yani. AYM Genel Kurulu kararı sonrası yeniden yargılanma başvurumuz kabul edildi ve yeniden yargılanmaya başladılar. 1.5 yıldır yargılama devam ediyordu. Dünkü mahkemede Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi beraat kararı vererek dosyayı kapattı.”