Adana Belediyesi’nin Arapça Hazımsızlığı
21 Şubat 2019

Adana Belediyesi’nin Arapça Hazımsızlığı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İskilipli Atıf Hoca’ya ettiği hakaret ve yolsuzluk davaları ile kendinden söz ettiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve “Cumhur İttifakı”nın adayı Hüseyin Sözlü, bu kez de şehirdeki Arapça tabela ve reklamları söktürmek için başlattığı çalışma ile gündemde.

Adana'da büyükşehir belediyesine bağlı ekipler, başlattıkları çalışma ile dükkanlardaki Arapça tabela, afiş ve posterleri söktü.

Adana’da zabıta ekipleri kent genelinde yabancı tabela operasyonu düzenledi. Düzenlenen operasyonda kanun gereği yüzde 75’i Türkçe olmayan tabelalar tek tek sökülerek iş yeri sahipleri de uyarıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekiplerince Türkçenin korunması Kanuna istinaden ve yoğun ihbarlar nedeniyle operasyon düzenledi. Kent genelinde çoğunluğu Suriyelilere ait iş yerlerindeki yabancı tabela, afiş ve posterler söküldü.

Merkez Yüreğir ilçesi ve Seyhan ilçelerine bağlı, Saydam Caddesi, İbrahim Tatlıses Bulvarı, Eminağa Caddesi ve Süleyman Vahit Caddesi'nde denetim yapan zabıta ekipleri, standartlar gereği yüzde 75’i Türkçe olmayan tabela ve afişleri söktü.

Zabıta ekiplerince yapılan operasyon sırasında iş yeri sahiplerine, bir daha Türkçe olmayan tabelaların asılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Büyük şirketler ve GSM operatörleri bile mobil müşteri hizmetlerine Arapça seçeneğini koyup, Suriyeli mültecilere kolaylık sağlamışken, Türkiye'de binlerce İngilizce dilinde yazılı tabela varken, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu bu ırkçı çalışma, süregelen Arapça hazımsızlığı, batılı değerleri benimseyip, Cumhurun değerlerine ve mukaddesatına saldırı da göstermiş oldukları cesaret, sahip oldukları zihniyetin tezahürü.

Şeyh Said ve İskilipli Atıf Hoca’ya Hakaret Etmişti

“Cumhur İttifakı”nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü daha önce de yaptığı bir konuşmada, İstiklal Mahkemeleri tarafından masum olduğu halde idam edilen İskilipli Atıf Hoca ve şeyh Said’e hakaret etmişti.

Sözlü konuşmasında, "Milli mücadele döneminde de bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Sayitleri, Seyit Rızaları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hocaları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olup milli mücadele için Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam alimi, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın" ifadelerini kullanmıştı.