Adamına Göre Yargılama
11 Haziran 2019

Adamına Göre Yargılama

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yeniden yargılama hususunda mahkemelerin adaletsiz kararları bu kimin yargısı dedirtiyor. Metro Turizm’in kurucusu ünlü işadamı Galip Öztürk’ün yeniden yargılanma kararını bir çırpıda kabul eden alt mahkemeler, Hizb-ut Tahrir üyeleri hakkında Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu yeniden yargılama kararlarını görmezden gelip, itiraz dilekçelerini bile okumuyor. Yargının bu çifte standardı karşısında İster istemez akla, “yargının çalışması için FETÖ’ye yardım edip sonra pişman olmak mı, yoksa iktidara yakın zengin bir işadamı olmak mı gerekiyor?” soruları geliyor.

Mevzu bahis iktidara yakın ünlü bir işadamı olunca, FETÖCÜ hakim ve savcıların kumpası yeniden yargılanma için gerekçe kabul edilirken, eline mantar tabancası bile almamış, cebir ve şiddete bulaşmamış, Emniyet ve MİT raporlarına göre hiçbir terör eylemi bulunmayan Hizb-ut Tahrir üyelerine karşı yargı zulmü devam ediyor.

Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir üyeleri hakkında verdiği yeniden yargılama kararlarını hiçe sayan ve zulmüne devam eden alt mahkemeler, itiraz dilekçelerini bile okumuyorken, adaletten, yargı reformundan bahsetmek, bir göz boyama politikasının sürdürüldüğünü teyit ediyor.

Hükümet, halka yeni yargı reformunu şatafatlı açıklamalarla sunarken, yargıda süren bu zulüm, çifte standart, “yargı reformunu böyle mi gerçekleştireceksiniz?” sorusunu akıllara getiriyor.

Adamına Göre Yargı Çok Hızlı Çalışıyor

Tasarlayarak adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Galip Öztürk hakkında İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların itirazı sonucu aldığı kararda özetle şu ifadelere yer aldı:

Hükümlü Galip Öztürk’ün FETÖ/PDY terör örgütüne daha önce verdiği maddi desteği çekmesi üzerine adı geçen terör örgütünün hedefinde olduğuna, FETÖ/PDY örgütünün emniyet ve yargı içinde bulunan mensupları vasıtasıyla düzenlenen kurmaca delillerle mahkum edildiğine dair nedenler hükümlü vekilinin dilekçesi ve eklerinde gösterilmiş ve bunu doğrulayacak deliller açıklanmıştır.

Açıklanan nedenlerle CMK’nun 311/1-(e) maddesi gereğince yargılanmanın yenilenmesine, Kuvvet Köseoğlu’nu tasarlayarak öldürme suçundan hükmedilen ‘müebbet hapis cezası ile ilgili infazın durdurulmasına’ oy birliğiyle karar verildi.

Bu kararı hızlıca alan mahkemeler, masum Müslümanları cezaevinde sabıkaları, suçları olmamasına rağmen tutmaya ve FETÖ’cü hakimler tarafından verilen cezalar için yeniden yargılanma haklarının verilmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar.

Tasarlayarak adam öldürme suçundan müebbet hapse mahkum edilen ünlü işadamı Galip Öztürk halen Gürcistan’da ikamet ediyor.

Karar hakkında Hizb-ut Tahrir TR Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

">http://

İST 20.ACM dosya konusu Galip ÖZTÜRK olunca FETÖ kumpası gerekçesiyle yeniden yargılama kararı veriyor ancak Hizb-ut Tahrir'e yönelik kumpasları görmezden gelerek yeniden yargılama taleplerini gerekçesiz reddediyor.
Birde yargı reformu stratejisi diyorlar ya#HayretEdiyorum#salı pic.twitter.com/9CQYcyoaUO

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)