Adalet Bakanı Gül Washington’da
12 Haziran 2019

Adalet Bakanı Gül Washington’da

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Amerika ziyareti kapsamında New York ve Connecticut’ın ardından Washington’a geçen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Salı günü resmi temaslarına başladı. Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesinin ayrıntılarını ABD Adalet Bakanı William Barr’a aktardı.

Gül, ABD Adalet Bakanı William Barr'la yerel saatle 14.30’da biraraya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Adalet Bakanı, görüşmenin ardından Kongre'ye geçti.

Edinilen bilgiye göre, Gül ABD Adalet Bakanı'yla görüşmesinde, Türkiye’nin Fethullah Gülen'in iadesine yönelik taleplerini bir kez daha dile getirdi. Gül ve Barr'ın ilk yüz yüze görüşmesinde iki ülke arasındaki adli işbirliği de ele alındı. Gül ayrıca, 30 Mayıs'ta açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesinin ayrıntılarını paylaştı.

Gül: “İade Sürecinde Gelişme Olmaması Kabul Edilemez”

Gül, ilk gün temaslarının ardından Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uluslararası sözleşmeler ve iki ülkenin imzaladığı anlaşmalar gereği Fetullah Gülen'in iadesi konusunda şimdiye kadar adım atılmış olması gerektiğini dile getirdi.

Yeni delillerin ortaya konmasıyla bu konuda olumlu bir adım atılması yönündeki beklentisini de ifade eden Gül, “İadenin gerçekleşmesini ve Türk yargı makamlarının taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz” diye ekledi.

Gül görüşmelerde, ABD’deki Fethullah Gülen okulları ve Halkbank davasının da gündeme geldiğini söyledi.